Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Forskere: Tidlig behandling er bedre, men risikoen kender vi ikke

ECTRIMS: Skal man slå tidligt og hårdt, eller eskalere den sygdomsmodificerende behandling langsomt for at passe på patientens sikkerhed? Det spørgsmål har blæst i vinden på ECTRIMS 2018, hvor nye studier igen har vist, at tidlig og intensiv behandling forbedrer udfaldet af MS-behandling.

Læs mere ...

Professor: Opfølgning bliver afgørende i cladribinbehandling

ECTRIMS: Mavenclad har vist solide langtidsresultater i opfølgningsstudiet CLARITY ext. Nu bliver opgaven at følge patienterne tæt i den kliniske praksis og få defineret, hvilke typer sygdomsaktivitet, der kan accepteres, og hvilke, der kræver genbehandling, siger professor ved Patrick Vermersch, sundhedsfakultetet ved universitetet i Lille.

Læs mere ...

Magyari: Overvej nøje farmakologisk symptombehandling til gravide

ECTRIMS: Man skal tænke sig om og være varsom, men gravide skal ikke gå med ubehandlede symptomer, hvis deres gener er værre end risikoen ved behandlingen, sagde overlæge ved Dansk Multipel Sclerose Center Melinda Magyari ved en session om håndtering af graviditet i MS behandlingen på ECTRIMS 2018.

Læs mere ...

Interferon giver ikke graviditetsskader

ECTRIMS: Kvinder med MS, der behandles med interferon beta-1a, er ikke i større risiko for abort og andre graviditetsproblemer end andre kvinder, viser et nyt europæisk-nordisk registerstudie, der blev præsenteret fredag på ECTRIMS 2018 i Berlin.

Læs mere ...

Studie: Tecfidera er mere effektiv end Aubagio

ECTRIMS: Patienter i behandling med Tecfidera (dimetylfumerat) får færre attakker og deres risiko for at droppe ud af behandlingen på grund af sygdomsaktivitet er mindre, end den er for patienter i  behandling med Aubagio (teriflunomid).

Læs mere ...

Svenske forskere viser lav kræftrisiko ved rituximab

ECTRIMS: MS-behandling med rituximab giver ikke større risiko for brystkræft end man ser i den generelle befolkning, og risikoen er lavere end den man så i ORATORIO-studiet ved behandling med Ocrevus (ocrelizumab), viser et registerbaseret kohortestudie fra Karolinska Instituttet i Stockholm.

Læs mere ...

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift