Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Neurologisk afdeling i Esbjerg har otte medarbejdere med til EAN

EAN 3: Ledende ved neurologisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Allan Thimsen Pedersen har taget otte af sine yngre læger med til EAN 2017 i Amsterdam. Betalt af afdelingen. I Vestjylland er efteruddannelse et parameter, der bruges til rekruttering.

To introlæger, fire hoveduddannelseslæger og to afdelingslæger fra Neurologisk Afdeling, Sydvestjysk Sygehus Esbjerg, er i disse dage til EAN 2017 i Amsterdam for at netværke og for at orientere sig om, hvad der rører sig på deres område. Turen er betalt ud af afdelingens budget.

”Jeg har valgt at prioritere at sende lægerne afsted. Jeg forventer, at vores speciallæger bruger de ti dage om året, som er aftalt i overenskomsten, på at holde sig opdateret. Jeg forventer, at vores epilepsilæger tager på den europæiske epilepsikongres, og scleroselægerne tager til ECTRIM og så fremdeles, og får det nyeste med hjem,” siger Allan Thimsen Pedersen.

Den prioritering sker både for lægernes og for afdelingen skyld, en høj prioritering af efteruddannelse er et strategisk rekrutterings værktøj for Allan Thimsen Pedersen, der leder den vestligst beliggende neurologiske afdeling i Danmark. Derovre hvor en stilling som introduktionslæge kan være slået op i flere måneder, uden at blive søgt.

”Der vil være afdelinger, der har store udfordringer med at kunne sende deres yngre læger afsted til disse kongresser, da Danske Regioner jo kun har afsat en beskeden sum penge til at sende lægerne på efteruddannelse, og pengene skal findes i afdelingernes budgetter. Vi finder det vigtigt for vores afdeling, at alle er opdateret om den nyeste viden, dels for patienternes skyld, men også for at gøre os til en attraktiv arbejdsplads,” siger Allan Thimsen Pedersen.

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift