Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | |
 

Slanke og kloge mænd har højere risiko for ALS

Risikoen for at udvikle ALS (amyotrofisk lateral sklerose) er forbundet med en god fysisk kondition, en høj intelligenskvotient (IQ), lavt BMI og modstandsdygtighed over for stress i det tidlige voksenliv.

Det antyder en ny undersøgelse, hvor forskere fra Karolinska Instuttet i Sverige har analyseret oplysninger om mere end 1,8 millioner svenske mænd, hvoraf 439 udviklede ALS. Resultaterne viste at personer med et højt konditionsniveau havde en større tendens til at udvikle ALS før de blev 45 år. 

Personer med et BMI over 25 havde til gengæld en tendens til at have en lavere risiko for ALS uanset alder. 

Personer med en høj IQ havde en øget risiko for ALS, når de var over 56 år, mens personer med en høj modstandskraft over for stress havde en lavere risiko for ALS, hvis de var under 55 år.

"Mandlige ALS-patienter synes at have en bestemt profil i form af kognitiv og fysisk kondition. Da vores analyse var begrænset til mænd ville det være interessant at finde ud af om disse resultater også kan overføres til kvinder," siger ph.d.-studerende Elisa Longinetti, der er ledende forfatter af undersøgelsen, som er offentliggjort i European Journal of Neurology.

 

Anbefal denne artikel

Tidlig behandling giver bedre effekt hos SMA-børn

AAN: Spædbørn med høj risiko for at udvikle SMA Type 1 og 2, og som får Spinraza (nusinersen) inden for de første seks leveuger, har en god overlevelseschance og en god udvikling af motorisk funktion i de to første leveår.

Læs mere ...

Overblik: Disse studier trak opmærksomhed på AAN

AAN: Nyheder om multipel sclerose var ikke de eneste, som fik opmærksomhed på årets AAN i Philadelphia. Her følger et overblik over nogle af de andre store neurologiske forskningsresultater, som med al sandsynlighed kommer til at præge det kliniske arbejde i årene, der følger. 

Læs mere ...