Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | |
 

Kognitiv svækkelse kan forudsige neurologisk udvikling

ECTRIMS: Vurdering af kognitiv svækkelse kan indikere hvordan RRMS-patienters neurologisk udvikling forløber efter behandling med immunmodulerende lægemidler.

Det viser en ny israelsk undersøgelse, der onsdag blev præsenteret på den europæiske MS-kongres, ECTRIMS, i Berlin (P381).

Kognitiv svækkelse påvirker 40-70 procent af MS-patienter og har en dramatisk indvirkning på deres livskvalitet, præstationer på arbejdspladsen og det sociale liv.

Flere tidlige epidemiologiske, kliniske, para-kliniske test og scanninger kan forudse fremtidige handicap og sygdomsprogression, men indikationer af den kognitive udvikling har manglet indtil nu.

De israelske forskere bad derfor 35 recidiverende remitterende (RR) MS-patienter med en gennemsnitsalder på 36 år og en gennemsnitlig EDSS-score på 2,18 (± 1,27) om at gennemgå en kognitiv evaluering ved hjælp af en række computerbaserede grundlæggende neuropsykologiske tests ("CogScan", Anima Scan LTD) inden der startes immunmodulatorisk behandling med glatirameracetat eller interferon beta præparater.

Testene omfattede blandt andet Finger-tappingstest (FTT), Simple Reaction Time (SRT), Choice Reaction Time (CRT), øjeblikkelig og forsinket erindring af billeder, ord og ansigtser samt DRT (Digit Running Task) eller Speed-Accuracy Tradeoff.

EDSS blev udført hver tredje måned og en univariativ logistisk regressionsanalyse blev udført for hver test.

Efter et år havde ni patienter (17%) tre måneders vedvarende invaliditetsprogression. Baseline EDSS forudsagde ikke handicapprogression. Realtid DRT af enkle kognitive funktioner gav fire statistisk signifikante indikationer: Nøjagtighed og latens i DRT og standardafvigelse (SD) i både FTT og DRT. Digit Running-I SD viste den bedste prædiktive værdi for invaliditetsprogression.

Alt i alt får det forskerne til at konkludere, at baseline kognitiv svækkelse, især meget langsom og meget variabel præstation med Digit Running Task, der måler kvaliteten af ​​kompleks informationsbehandling i tidsbegrænsede situationer, kan forudsige etårig progression af neurologisk handicap hos MS-patienter behandlet med immunmodulerende lægemidler.

Anbefal denne artikel

Tidlig behandling giver bedre effekt hos SMA-børn

AAN: Spædbørn med høj risiko for at udvikle SMA Type 1 og 2, og som får Spinraza (nusinersen) inden for de første seks leveuger, har en god overlevelseschance og en god udvikling af motorisk funktion i de to første leveår.

Læs mere ...

Overblik: Disse studier trak opmærksomhed på AAN

AAN: Nyheder om multipel sclerose var ikke de eneste, som fik opmærksomhed på årets AAN i Philadelphia. Her følger et overblik over nogle af de andre store neurologiske forskningsresultater, som med al sandsynlighed kommer til at præge det kliniske arbejde i årene, der følger. 

Læs mere ...