Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

Pupilometri en effektiv måde at måle MS-symptomer

Forskerne brugte pupilometeret NeurOptics®NPi-200TM til deres undersøgelse.

EAN: Apparater til måling af øjets pupiller, et pupillometer, er en effektiv måde at måle symptomer på MS.

Det viser en ny undersøgelse præsenteret på den europæiske neurologi-kongres, EAN 2018 i Lissabon, hvor forskere præsentere resultater af pupillometer-målinger af MS-patienter.

Forskerne håbede at kunne bruge målingerne til at vurdere størrelsen af ​​relative afferente pupillære defekter (RAPD), EDSS, antal tidligere optiske neuritisangreb (PONA'er) og træthed hos RRMS-patienter.

RAPD er en tilstand, hvor pupillerne reagerer forskelligt på lysstimuli i et øje ad gangen på grund af unilateral eller asymmetrisk sygdom i nethinden eller den optisk nerve.

Forskerne analyserede pupillometer-data i form af neurologisk pupilindeks (NPi), pupilstørrelse (PS), minimumsstørrelse af pupil (MinPS), procentvis ændring af pupilstørrelse (CH), Constriction Velocity (CV), Maximum Constriction Velocity (MCV) og Dilation Velocity (DV) fra 182 RRMS-patineter og 90 raske kontroller.

I analyser af PONA'er var der statistisk signifikante forskelle i NPI, PS, MCV, DV og CH mellem grupperne. Den bemærkelsesværdige effektstørrelse tilhører CH, (p <.0005, delvis η2 = .105). Statistiske middelvariationer mellem kontrolgruppe og begge grupper af EDSS / MFIS var signifikant for PS og CH.

Resultaterne får forskerne til konkludere, at undersøgelsen giver solide data for at pupilometeret er en nem metode til at kvantificere MS via øjnene. Resultaterne tyder på, at MS-relaterede symptomer statistisk påvirker pupillometri-resultater og dermed giver et nyt værktøj til måling.

Anbefal denne artikel

Studie: Gadoliniumscanninger kan undværes

EAN: Kun en minimal fraktion af de gadoliniumopladende læsioner har ikke også en modpart, der kan ses på en T2-scanning, og derfor kan gadoliniumscanningerne udelades uden at man mister relevant information i monitoreringen af MS-patienter.

Læs mere ...