Kesimpta viser stor effekt og sikkerhed ved nydiagnosticeret RMS
ECTRIMS: Den selvadministrerede og højeffektive anti-CD20 antistofbehandling Kesimpta (ofatumumab) har markant bedre effekt på attak-rater, MR-aktivitet og tid til sygdomsforværring end Aubagio (teriflunomid) hos nydiagnosticerede og ikke tidligere behandlede patienter med attakvis MS.
Tidlig behandling med det højeffektivt sygdomsmodificerende lægemiddel Kesimpta reducerer antallet af attakker og MR-læsioner og udsætter tiden til EDSS-forværring bedre end førstelinjebehandlingen Aubagio hos patienter med RMS.
Det viser en ny subgruppeanalyse fra ASCLEPIOS-studiet, hvor forskerne har fokuseret på behandlingsresultaterne hos nydiagnosticerede patienter. Studiet blev fremlagt (Poster P0192) på dette års virtuelle ECTRIMS-kongres.
Analysen indeholder data fra i alt 615 patienter fordelt i to behandlingsgrupper, hvor den ene har fået en månedlig injektion med 20 mg ofatumumab, og den anden en daglig dosis på 14 mg teriflunomid.
Effekten er målt på den årlige attakrate, T1- og T2-læsioner, tid til henholdsvis tre og seks måneders bekræftet EDSS-forværring og NEDA. Og i forhold til førstelinjebehandlingen viser Kesimpta i løbet af to år 50 procent større reduktion af den årlige attakrate og henholdsvis 38 og 46 procents reduktion af tiden til tre og seks måneders bekræftet EDSS-forværring. Den højeffektive behandling reducerede ligeledes antallet af gadoliniumlæsioner per T1-scanning med 95 procent i forhold til Aubagio, mens antallet af T2-læsioner blev reduceret med 82 procent det første år og 97 procent det første år i forhold til Aubagio.
Patienter i Kesimptagruppen opnåede desuden tre gange oftere NEDA-3 i løbet af det første år, og 14 gange oftere det andet år.
Bivirkningsprofilen var sammenlignelig i de to behandlingsgrupper, og med færre alvorlige bivirkninger blandt de ikke tidligere behandlede patienter. Der blev ikke observeret opportunistiske infektioner, og overordnet set stemmer bivirkningsprofilen i subgruppen overens med sikkerhedsresultaterne fra ASCLEPIOS, konkluderer forskerne.
- Oprettet den .