Lad os håbe Medicinrådet inddrager nyt studie i arbejdet med ny behandlingsvejledning

- først med nyheder om medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 


Herpesvirus måske årsag til MS-lignende sygdom hos aber

En type herpesvirus kan være årsagen til en centralnervesystemsygdom hos aber, der ikke bare ligner multipel sclerose hos mennesker, men måske også kan bidrage til forståelsen af MS.

Resultater af en undersøgelse, der er blevet offentliggjort i tidsskriftet Annals of Clinical and Translational Neurology, udvider forståelsen af årsagen til sygdommen og potentielt for at udvikle antivirale terapier, mener forskere ved Oregon Health & Science University.

"Resultaterne giver os en bedre forståelse af modellen (abernes sygdom, red.)," siger Scott Wong, der er seniorforfatter af undersøgelsen og forsker ved OHSU Vaccine and Gene Therapy Institute og Oregon National Primate Research Center.

"De trækker flere paralleller til MS hos mennesker."

Den nye undersøgelse afslører tilstedeværelsen af ​​to slags T-celler, en type hvide blodlegemer, der er en afgørende del af kroppens immunsystem. I dette tilfælde afgjorde forskerne, at T-cellerne var forbundet med en immunrespons, der involverede tabet af myelin, der er den beskyttende kappe, som dækker nervefibre.

"Vi fandt ud af, at nogle af T-celle epitoperne målrettet myelin hos disse dyr er identiske med dem, der findes hos mennesker med MS," siger Wong.

Ved at forbinde disse specifikke T-celler til tabet af myelin, åbner den nye undersøgelse for muligheden for at udvikle en antiviral behandling, der kan være særlig nyttig til nydiagnosticerede tilfælde af multipel sklerose.

"Hvis vi fandt ud af at en unik virus var årsag til MS, kunne man i teorien komme med en vaccine mod den virus," siger medforfatter dr. Dennis Bourdette, der er professor emeritus og tidligere formand for neurologi ved OHSU School of Medicin.

Arbejdet bygger på en tilfældig opdagelse i kolonien af ​​japanske makakker i primatcentret.

I 2011 offentliggjorde forskere ved OHSU, at de havde identificeret en gruppe aber i primatcentret med en naturligt forekommende sygdom kendt som japansk makak encephalomyelitis, der er forbundet med en herpesvirus hos aber.

Siden da har forskerne arbejdet på at forstå årsagen til og progressionen af ​​sygdommen hos makakerne med øje på at anvende mulige terapier hos mennesker.

Den seneste undersøgelse peger mod at udvikle strategier til bekæmpelse af sygdommen, der udnytter kroppens immunrespons.

"Hvis vi kan forstå, hvordan det gør det, kan vi muligvis teste vaccinestrategier," siger Wong.

"Jeg er ikke sikker på, at vi kan forhindre virusinfektion, men vi kan muligvis forhindre virusassocieret sygdom."

Anbefal denne artikel

Debat på Sundhedstinget