Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Nye McDonaldkriterier giver flere tidlige diagnoser

EAN: Spinalvæske er med de nye McDonald-kriterier blevet en endnu vigtigere kilde til viden i forbindelse med MS-udredning skriver tyske forskere, som i en analyse har vist, at man med de nye kriterier kan stille en MS-diagnose oftere og tidligere.

Forskerne har tidligere  undersøgt effekten af McDonald-kriterierne fra 2010 og 2015, på 325 patienter med en klinisk hændelse der tyder på demyelisering, som blev behandlet på et universitetshospital i årene 2010-2015, og hvor kriterierne fra 2005 og 2010 førte til en MS-diagnose til henholdsvis 22 og 42 procent af patienterne, kunne forskerne diagnosticere 66 procent på baggrund af kriterierne fra 2017.

16 af de 78 ’nye’ diagnoser havde MR-læsioner, som opfylder kriterierne for disseminering over tid i henhold til de nye kriterier, og 76 af de 78 nye fund testede positiv for oligoclonale bånd.

Forskerne konkluderer i forlængelse af analysen i The Lancet Neurology, at patienter med multipel sclerose i højere grad vil få diagnosen allerede ved første attak, når de nye McDonald-kriterier, vinder udbredelse.

Anbefal denne artikel

Mavenclad med i ny behandlingsvejledning

MS Tidsskrift har i en tidligere version ved en fejl sammenlignet den nye behandlingsvejledning med den aktuelle lægemiddelrekommandation for behandling af attakvis multipel sclerose og er derved fejlagtigt nået frem til, at der er sket ændringer i rangeringen af førstelinjebehandlingerne. Det er ikke tilfældet, og vi beklager fejlen.

Læs mere ...