Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | |
 

Blixt: Sundhedsreform vil ikke ændre planerne for scleroseområdet

Specialiserede paragraf 79-tilbud som rehabilitering på Sclerosehospitalerne i Danmark eller Epilepsihospitalet Filadelfia skal ikke ned på kommunalt niveau, hvis regeringens sundhedsreform bliver vedtaget, mener formand for Folketingets sundhedsudvalg Liselott Blixt (DF).

Hverken den helhedsplan for scleroseområdet, der er på vej fra Sundhedsministeriet eller den specialiserede rehabilitering, som foregår på sclerosehospitalerne i Ry og Haslev, vil blive berørt, hvis regeringens udspil til en sundhedsreform bliver vedtaget, siger Liselott Blixt efter at regeringen for få uger siden præsenterede sin reform.

Ifølge udspillet skal en lang række opgaver flyttes fra hospitalerne til kommunalt niveau, men den specialiserede rehabilitering på sclerosehospitalerne i Ry og Haslev skal forblive i statsligt regi, uanset om regeringen får tilslutning til sit udspil om en sundhedsreform eller ej, mener Liselott Blixt. Regeringens plan er at flytte opgaver, som kan løses uden at involvere specialister, fra hospitalerne til kommunerne, men det gælder ikke den specialiserede MS-rehabilitering, siger formand for Folketingets Sundhedsudvalg Liselott Blixt (DF).

”Der har været en stor bekymring for, at reformen vil betyde, at man trækker rehabiliteringen hjem til kommunerne, men den specialiserede scleroserehabilitering er netop specialiseret og skal blive, hvor den er,” siger Liselott Blixt, som heller ikke mener, at reformen vil få betydning for den helhedsplan for scleroseområdet, som ifølge sundhedsministeriet vil komme inden for kort tid.

”For mig skulle det ikke gøre en forskel om der bliver lavet en reform eller ej. Vi er i gang med nogle ting på scleroseområdet, og der skulle ikke være nogen forandring i det, for vi ændrer jo ikke sundhedssystemet som sådan,” siger Liselott Blixt.

Anbefal denne artikel

Regeringen vil uddanne flere MS-specialister

Regeringen og Dansk Folkeparti vil øge antallet af hoveduddannelsesforløb i neurologi fra 2021 og allerede i år afsætte 1,5 mio. kroner til at opkvalificere flere sygeplejersker med neurologiske kompetencer til i højere grad at understøtte behandling og opfølgning af mennesker med multipel sclerose.

Læs mere ...

Nyt nationalt forum skal sikre ensartet MS-behandling

En arbejdsgruppe nedsat af Sundhedsstyrelsen skal i løbet af de næste to år udarbejde nye anbefalinger, som skal danne grundlag for at løse nogle af de problemer, der hidtil har været med manglende sammenhæng og ensartethed på tværs af faggrupper, regioner og kommuner i indsatsen for mennesker med MS.

Læs mere ...