Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

CASTING-studiet: Ocrevus viser fortsat høj behandlingseffekt

ECTRIMS: Nye resultater understøtter, at Ocrevus (ocrelizumab) er en yderst effektiv behandling til personer med attakvis MS, der oplever manglende effekt af tidligere sygdoms-modificerende behandling.

75 procent af patienterne viste ingen tegn på sygdomsaktivitet to år efter skift til behandling med Ocrevus.

En sub-gruppe-analyse af det toårige åbne fase IIIb CASTING-studie viser, at patienter fra en bred vifte af sygdomsrelaterede og demografiske undergrupper drager god fordel af behandling med Ocrevus – og dette uanset den behandling, som patienterne tidligere har modtaget.

"For et mange patienter med MS, som har oplevet et manglende effekt af tidligere behandling, ser vi fortsat, at Ocrevus har signifikant effekt i forhold til at sænke farten på sygdomsudviklingen.” Det udtalte Levi Garraway, som er Chief Medical Officer og leder af Roche’s globale produktudvikling og tilføjede:

"Nye ’real-life’ Ocrevus-data viser høj effekt af den eneste eksisterende B-cellebehandling med en toårig doseringsplan - noget som vi ved, kan være særdeles vigtig for både MS-patienter og for deres behandlende læger.”

Ocrevus er den første og eneste behandling, som er godkendt til både attakvis og til primær progressiv MS. I dag bliver flere end 170.000 MS-patienter på verdensplan behandlet med Ocrevus  - både i kliniske forsøg og i klinikken. Ocrevus viser en favorabel ‘benefit-risk’ profil på indtil videre mere end syv år.

Omkring 75 procent af patienterne (492/658) indskrevet i CASTING-studiet, havde ingen sygdomsaktivitet eller hjernelæsioner, ingen attaker og ingen forværring af handicaps to år efter, at de var sat i behandling med Ocrevus.

Patienter, der var indskrevet i studiet, havde tidligere manglende respons på mindst seks måneders behandling med op til to sygdomsmodificerende stoffer. Resultater viste også, at andelen af ​​patienter, der ikke viste tegn på sygdomsudvikling (NEDA), var konstant høj på tværs af alle patientundergrupper, inklusive ved MR-scanninger ved baseline, i forhold til tilbagefaldsaktivitet, handicapniveau, alder og antallet af tidligere sygdomsmodificerende behandlinger. Yderligere opnåede 78 procent af patienterne, der kun var blevet behandlet med én sygdomsmodifcierende behandling inden behandling med Ocrevus, status af NEDA, sammenlignet med 70 procent af de patienter, der blev behandlet med to tidligere sygdomsmodificerende behandlinger.

Derudover oplevede patienter, der blev behandlet med OCREVUS, en forbedring i størstedelen af ​​deres symptomer efter to år, hvilket blev målt ved SymptoMScreen. SymptoMScreen er et patientrapporteret resultatværktøj til at vurdere symptomernes sværhedsgrad på tolv områder. De mest markante signifikante forbedringer (p <0,001) blev observeret i forhold til sensoriske symptomer, træthed og syn, som er vigtige for det daglige liv.

En 97 procents behandlingspersistens for OCREVUS-patienter efter 18 måneder og streng overholdelse af infusioner hver sjette måned blev desuden observeret i en foreløbig analyse af mere end 1.600 patienter i det igangværende tyske CONFIDENCE-studie.

Anbefal denne artikel

Debat på Sundhedstinget