Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

Real world data bekræfter Mavenclads sikkerhedsprofil

Sikkerhedsprofilen for Mavenclad (cladribin) har ikke ændret sig efter, at lægemidlet er taget i brug i den kliniske praksis. Det viser nye opdaterede sikkerhedsdata fra mere end 8.000 patienter verden over, som har fået behandlingen i løbet af det første år, den har været på markedet.

Et internationalt forskerhold har samlet sikkerhedsdata fra 923 patienter fra de kliniske studier, der gik forud for godkendelsen af Mavenclad i 2017, og dertil lagt tilsvarende data fra 8.419 patienter, der har fået behandlingen i året efter godkendelsen. En øvelse, der ikke har givet fund af nye bivirkninger hverken i data fra de kliniske studier eller hos patienter, der har fået behandlingen efter godkendelsen.

“Den opdaterede sikkerhedsprofil er generelt i overensstemmelse med det, vi har set i tidligere analyser, hvor man har akkumuleret data fra før 2015 og før 2017,” konkluderer forskerne. De nye sikkerhedsdata blev præsenteret på ECTRIMS2019 i Stockholm.

I alt er der rapporteret 1622 tilfælde af bivirkninger blandt de 8.4189 patienter, der har fået Mavenclad i 2017-2018. Af de blev 275 (17 procent) klassificeret som alvorlige, men der var ingen tilfælde af bivirkninger, som ikke allerede er rapporteret i de kliniske studier, og andelen af bivirkninger blandt patienter, der har fået behandlingen efter godkendelsen, svarer til andelen af bivirkninger blandt patienterne i de kliniske studier.

Anbefal denne artikel

Siponimod mod SPMS får positiv vurdering af CHMP

EMA’s udvalg for vurdering af medicin til mennesker (CHMP) har givet Mayzent (siponimod) en positiv opinion til behandling af SPMS-patienter med sygdomsaktivitet, og dermed er vejen banet for godkendelsen af den første orale behandling af sekundær progressiv multipel sclerose i Europa.

Læs mere ...

Claudia Hilt bliver ledende overlæge i Aalborg

Claudia Hilt (tidl. Pfleger) er 1. november tiltrådt som ny ledende overlæge ved Neurologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital. Hun overtager stillingen efter Poul Henning Mogensen, som har været afdelingens ledende overlæge siden 2016, bekræfter hospitalsdirektionen. 

Læs mere ...