Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | |
 

DMSC er nu med i cannabisforsøgsordningen

Dansk Multipel Sclerose Center (DMSC) på Rigshospitalet har taget hul på behandlingen med medicinsk cannabis under forsøgsordningen. Hen over efteråret har klinikken udarbejdet sin behandlingsalgoritme for cannabisprodukterne.

I januar – et år efter forsøgsordningen gik i gang – kom de første MS-patienter i behandling ved Rigshospitalets scleroseklinik.

Det vil primært blive Stenocares cannabisolier, der bliver ordineret som led i forsøgsordningen, fortæller ph.d. Stefan Gustavsen.

Foreløbig har klinikken startet ti patienter op i behandlingen, og hvor mange der kommer i behandling vides ikke, fortæller Stefan Gustavsen.

”Det er meget vanskeligt at vurdere, men vi kontakter løbende patienter som har givet ønske om cannabisbehandling over personalet i skleroseklinikken,” siger han.

Klinikken har udfærdiget en vejledning over dosistilpasning over de første fire uger, og har sat de maksimale døgndoser for Stenocares THC Drops, CBD Drops og 1:1 Drops til henholdsvis 1 ml (25 mg), 2 ml (50 mg) og 2 ml (25 mg THC/CBD).

Alle patienter bliver set af en læge ved behandlingsstart, og igen efter fire uger, hvor effekt, bivirkninger og videre behandling vurderes, oplyser Stefan Gustavsen. Patienterne skal ved opstart udfylde et spørgeskema, hvor de skal fortælle om bivirkninger, effekter og eventuelt tidligere cannabisforbrug. De for taget rutinemæssige blodprøver og vil blive rutinemæssigt testet i forhold til finmotorik i fingrene, koncentrationsevne og gangfunktion. Derudover indsamler klinikken blod fra de patienter, der giver lov, til et protokolleret studie, hvor man vil undersøge endocannabiboider og bestemte cellepopulationer før og efter cannabisbrug.

Anbefal denne artikel

Tidlig behandling giver bedre effekt hos SMA-børn

AAN: Spædbørn med høj risiko for at udvikle SMA Type 1 og 2, og som får Spinraza (nusinersen) inden for de første seks leveuger, har en god overlevelseschance og en god udvikling af motorisk funktion i de to første leveår.

Læs mere ...

Overblik: Disse studier trak opmærksomhed på AAN

AAN: Nyheder om multipel sclerose var ikke de eneste, som fik opmærksomhed på årets AAN i Philadelphia. Her følger et overblik over nogle af de andre store neurologiske forskningsresultater, som med al sandsynlighed kommer til at præge det kliniske arbejde i årene, der følger. 

Læs mere ...