Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

DMSC er nu med i cannabisforsøgsordningen

Dansk Multipel Sclerose Center (DMSC) på Rigshospitalet har taget hul på behandlingen med medicinsk cannabis under forsøgsordningen. Hen over efteråret har klinikken udarbejdet sin behandlingsalgoritme for cannabisprodukterne.

I januar – et år efter forsøgsordningen gik i gang – kom de første MS-patienter i behandling ved Rigshospitalets scleroseklinik.

Det vil primært blive Stenocares cannabisolier, der bliver ordineret som led i forsøgsordningen, fortæller ph.d. Stefan Gustavsen.

Foreløbig har klinikken startet ti patienter op i behandlingen, og hvor mange der kommer i behandling vides ikke, fortæller Stefan Gustavsen.

”Det er meget vanskeligt at vurdere, men vi kontakter løbende patienter som har givet ønske om cannabisbehandling over personalet i skleroseklinikken,” siger han.

Klinikken har udfærdiget en vejledning over dosistilpasning over de første fire uger, og har sat de maksimale døgndoser for Stenocares THC Drops, CBD Drops og 1:1 Drops til henholdsvis 1 ml (25 mg), 2 ml (50 mg) og 2 ml (25 mg THC/CBD).

Alle patienter bliver set af en læge ved behandlingsstart, og igen efter fire uger, hvor effekt, bivirkninger og videre behandling vurderes, oplyser Stefan Gustavsen. Patienterne skal ved opstart udfylde et spørgeskema, hvor de skal fortælle om bivirkninger, effekter og eventuelt tidligere cannabisforbrug. De for taget rutinemæssige blodprøver og vil blive rutinemæssigt testet i forhold til finmotorik i fingrene, koncentrationsevne og gangfunktion. Derudover indsamler klinikken blod fra de patienter, der giver lov, til et protokolleret studie, hvor man vil undersøge endocannabiboider og bestemte cellepopulationer før og efter cannabisbrug.

Anbefal denne artikel

Aalborg vil teste telemedicin på scleroseklinikken

Scleroselæger fra andre steder i landet skal i et nyt pilotprojekt være med til at lette presset på scleroseklinikken ved Aalborg Universitetshospital. Region Nordjylland arbejder i disse måneder på at få en forsøgsordning op at køre, hvor visse patienter kan blive konsulteret per telemedicin. 

Læs mere ...