Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Aubagio er en sikker og vel tålt behandling

På ECTRIMS 2018 præsenterede forskere fra Dansk Multipel Sclerose Center (DMSC) et studie, der viser, at Tecfidera (dimethylfumerat) er en mere effektiv behandling end Aubagio (Teriflunomid), men Aubagio er omvendt en sikker behandling, som patienterne tåler godt, viser et andet studie fra samme sted, som også blev præsenteret ved ECTRIMS.

Gennem en fireårig observationsperiode fra 2013 til 2017 er 2.562 RRMS-patienter startet op i behandling med Aubagio, og inden for de fire år, har 63 procent af patienterne kunnet fortsætte uden behov for at skifte eller eskalere behandlingen. Studiet bekræfter, at Aubagio er en sikker behandling, som et flertal af patienterne kan tåle, konkluderer forskerne fra Det Danske Scleroseregister, DMSC.

Patienterne i studiet har alle RRMS og har ved studiets start haft det i gennemsnitligt 8,6 år. Gennemsnitsalderen er 42,8 år, og patienterne har en baseline-EDSS på 2,2 og gennemsnitligt 0,8 attakker om året.

Halvdelen af patienterne har ikke tidligere været i sygdomsmodificerende behandling, mens 27 procent har prøvet én tidligere behandling og 13 procent to.

I løbet af de fire år, forskerne har set på, måtte 37 procent af patienterne indstille Aubagio-behandlingen, 15 procent for at skifte til en anden behandling med tilsvarende effekt, mens 13 procent måtte have en mere intensiv behandling i stedet.

Forskerne konkluderer på den baggrund, at andelen af patienter, der tåler Aubagio, er høj, og at det er en sikker behandling.

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift