Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Nyt CD20-antistof infunderes på en time

En ny infusionsbehandling, der gives på en time, reducerer T1 Gd-læsioner fuldstændig.

Ublituximab viser gode resultater i et nyt fase II placebokontrolleret multicenterstudie, hvor forskerne er i gang med at afprøve forskellige doser infusionstider.

Tre doser ublituximab givet henholdsvis ved baseline, og igen efter 15 og 24 dage reducerer B-celler med mere end 95 procent inden for fire uger efter behandlingen, og ud af de 11 patienter, der foreløbig har gennemført forsøgets 52 uger, er 87 procent fri for attakker, og 81 procent er fri for sygdomsprogression. Studiet viser 100 procent reduktion i T1 gadoliniumforstærkende læsioner efter 52 uger, og T2 læsioner blev reduceret med 10,5 procent fra baseline til uge 48. Behandlingen har ikke givet nogen alvorlige bivirkninger, fortalte Edward Fox, Central Texas Neurology Consultants, som præsenterede studiet på EAN 2018 mandag, hvor han især lagde vægt på, at infusionsbehandlingen kan gives på så kort tid som en time.

Professor Finn Sellebjerg, Dansk Multipel Sclerose Center overværede præsentationen, og han finder resultaterne udmærkede, men ikke opsigtsvækkende.

”Et nyt CD20 antistof er meget fint, men om det kan mere eller mindre end de andre CD20 antistoffer, er jeg ikke så sikker på. Det har hovedsageligt den fordel, at man kan infundere det meget hurtigt, men det kan man måske også med de andre, det har man bare ikke gjort i studierne. Så jeg er ikke sikker på, at det kan så meget mere, end de andre, men det var fine data,” siger Finn Sellebjerg.

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift