Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Kun små forskelle på cladribins effektivitet hos unge og ældre

EAN: Alderen gør ikke den store forskel på Mavenclads (cladribin) effektivitet hos patienter med RRMS.

Det viser en post-hoc-analyse af fase lll-studiet CLARITY, hvor forskerne så på effekten af Mavenclad (cladribin) hos patienter under og over 50 år.

Resultaterne understreger de forbedringer, der blev observeret i årlig tilbagefaldshastighed (ARR) og MRI-resultater i forhold til placebo i begge undergrupper af RRMS-patienter, ≤50 og> 50 år.

Mavenclad reducerede risikoen for tilbagefald sammenlignet med placebo med henholdsvis 59 procent (≤50 år) og 52 procent (>50 år).

Hos placebo-behandlede patienter var der højere gennemsnitlige antal nye T1 Gd+ og aktive T2-læsioner hos patienter under 50 år i forhold til patienter over 50 år.

Men begge aldersgrupper, der blev behandlet med cladribin havde betydelige effekt ved MRI-målinger.

Disse data har potentialet til at differentiere effekten af ​​Mavenclad fra effekten af ​​andre sygdomsmodificerende lægemidler (DMD'er) med stor efffekt i behandlingen af ældre patienter med MS.

"Disse data bekræfter Mavenclad som en effektiv behandling for yngre og ældre voksne," siger professor Gavin Giovannoni, der har været ledende forsker i CLARITY studierne og formand for Neurology, Barts og The London School of Medicine and Dentistry i Storbritannien.

"Dette er noget, vi ikke har set konsekvent på tværs af alle kliniske endepunkter med nogle af de nyere RRMS-behandlinger med høj effektivitet og giver dermed et værdifuldt indblik i de tilgængelige behandlingsmuligheder."

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift