Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Cladribin medfører hurtigst reduktioner af B-celler

EAN: B-celler reduceres hurtigst ved behandling med cladribintabletter (3,5 mg/kg) af patienter med tidlig eller recidiverende MS.

 

Det viser analyser af lymfocyttal hos MS-patienter, der har medvirket i ORACLE-MS-studiet (tidlig MS) eller CLARITY- og CLARITY-Extension-undersøgelserne (recidiverende MS), som har vist den positive effekt af cladribin, der er godkendt under navnet Mavenclad.

Cladribin virker ved at sænke patienternes lymfocyttal markant i en periode, og når de gendannes, er det i en form, der ser ud til at have ændret deres måde at kommunikere på - hvorfor patientens sygdomsaktivitet også ændres.

I den nye undersøgelse ønskede forskerne at finde ud af hvilke og i hvilket omfang undertyper af lymfocytter blev påvirket af cladribin.

Evaluering af perifere blodlymfocyt undertyper blev udført for patienter, der modtog første forløb med cladribintabletter enten som en del af de indledende aktive behandlingsgrupper (ORACLE-MS og CLARITY) eller placebo-skiftet til aktive behandlingsgrupper (CLARITY-Extension) .

Absolutte lymfocyttællinger (ALC) og lymfocyt-undertyper blev lavet ved baseline og i ugerne 5, 13, 24 og 48.

Baseline fordelingen af ​​ALC var ens på tværs af undersøgelser. Temporale profiler af CD19 + B-lymfocytter og CD4 + og CD8 + T-lymfocytter var konsistente på tværs af undersøgelser. Der blev observeret hurtige reduktioner for CD19+ B-celler (~ 75% reduktion i uge 5 i hvert forsøg) med nadir ved ~ uge 13.

Rekonstituering af CD19+ B-celler mod baselineværdi forekom fra uge 24 til 48.

Der forekom mindre diskontinuerlige reduktioner også for CD4+ og CD8+ T-celler, som ikke var fuldt tilbage til basislinjen i uge 48.

CD16+ / CD56+ NK-celler blev også kortvarigt reduceret med cladribintabletter, med tydelig genopretning i uge 24 og 48.

Cladribintabletter medførte altså en tidlig og diskontinuerlig reduktion af perifere blod B-celler med hurtig rekonstitution til baseline samt en moderat, diskontinuerlig reduktion af T-celler. Behandlingen er desuden forbundet med tidlige, forbigående reduktioner af NK-celler.

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift