Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | |
 

Medicinsk cannabis reducerer smerter hos ældre patienter

Medicinsk Cannabis bliver kritiseret for at være udokumenteret som behandling af multipel sclerose, men nu har israelske forskere dokumenteret en smertedæmpende effekt hos ældre kræft- og smertepatienter.

Medicinsk cannabis reducerer antallet af fald og nedsætter brugen af anden medicin hos ældre smertepatienter, konkluderer forskerne bag et prospektivt studie blandt 2.736 patienter over 65 år, som netop er publiceret i European Journal of Internal Medicine.

Deltagerne med en gennemsnitsalder på 74 år led hovdsageligt af smerter og/eller kræft, modtog behandling med medicinsk cannabis i en specialiseret cannabisklinik fra januar 2015 til oktober 2017. Effekten blev efter seks måneder målt på smerteintensitet, livskvalitet og bivirkninger.

Efter et halvt år svarede 94 procent af deltagerne, at de havde det bedre, og deres smerteniveau på en skala fra nul til ti var reduceret fra otte til fire, og 18 procent havde reduceret deres forbrug eller var holdt helt op med at tage opioider. De mest udbredte bivirkninger var svimmelhed (9.7 procent) og tørhed i munden (7.1 procent).

Forskerne konkluderer på den baggrund, at medicinsk brug af cannabis er en sikker og effektiv behandling til ældre patienter, og at behandlingen kan reducere brugen af anden receptmedicin, Forskerne skriver endvidere, at det er afgørende, at der bliver indsamlet mere data fra dobbeltblindede, randomiserede kontrollerede studier i denne population.

Anbefal denne artikel

Tidlig behandling giver bedre effekt hos SMA-børn

AAN: Spædbørn med høj risiko for at udvikle SMA Type 1 og 2, og som får Spinraza (nusinersen) inden for de første seks leveuger, har en god overlevelseschance og en god udvikling af motorisk funktion i de to første leveår.

Læs mere ...

Overblik: Disse studier trak opmærksomhed på AAN

AAN: Nyheder om multipel sclerose var ikke de eneste, som fik opmærksomhed på årets AAN i Philadelphia. Her følger et overblik over nogle af de andre store neurologiske forskningsresultater, som med al sandsynlighed kommer til at præge det kliniske arbejde i årene, der følger. 

Læs mere ...