Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Merck: Mavenclad giver bedre udnyttelse af ressourcerne

Den nye andenlinjebehandling Mavenclad (cladribin) er ifølge producenten Merck, både en behandlingen der er skånsom for patienter med højaktiv MS, og for de ressourcetrængte scleroseklinikkers personale og økonomi.

Hospitalerne kan spare op mod 200.000 kroner ved at sætte en MS-patient med høj sygdomsaktivitet i behandling med Mavenclad (cladribin) i fire år fremfor enten Gilenya eller Tysabri.

Det mener, producenten Merck, at man kan udlede af Amgros’ budget- og omkostningsanalyse af Mavenclad. Analysen viser ifølge Merck, at omkostningerne ved fire års behandling med Gilenya eller Tysabri er 40 procent højere, end behandling med Mavenclad. Gør man det samme med 150 patienter, sparer samfundet 30 mio kr.

Besparelsen kommer af en væsentlig lavere behandlingspris, som skyldes, at patienterne som udgangspunkt ikke har brug for behandling det tredje og fjerde år, og af at patienterne hverken skal på hospitalet for at få behandlingen eller behøver monitorering i samme grad som de andre andenlinjebehandlinger.

Mavenclad er en pille som tages dagligt i korte perioder på maksimalt fem x to dage det første og andet år, hvorefter behandlingen er afsluttet og har vedvarende effekt de næste tre til fire år. Medicinrådet har netop anbefalet behandlingen som standard andenlinjebehandling, og MS Tidsskrift har spurgt to af landets scleroseklinikker, hvor ressourcemangel sætter personalet under pres, hvad de forventer, at den nye behandling.

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift