Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

Visse MS-genbehandlinger og infusioner udsættes

Scleroseklinikkerne på Rigshospitalet, ved Sjællands Universitetshospital og i Syddanmark omlægger alle faste kontroller til telefonmøder, efter at afdelingerne er blevet pålagt at aflyse ikke-nødvendige besøg i klinikkerne.

Rigshospitalet udsætter desuden genbehandling af Mavenclad-patienter i en periode.

På Rigshospitalet Dansk Multipel Sclerose Center bliver visse infusioner med Ocrevus (ocrelizumab) udsat i et par uger, indtil afdelingen får overblik over, hvad de kommende uger bringer. Det fortæller professor Finn Sellebjerg, efter af afdelingen har fået pålæg om at aflyse unødig aktivitet.

Udsættelsen af Ocrevus-infusionerne sker for at spare på personaleressourcerne, og derudover har man af sikkerhedsgrunde besluttet at udsætte genbehandling af patienter, der har fået første års behandling med Mavenclad (cladribin) og nu skulle have været inde til andet års behandling, i foreløbig et par måneder.

”Uden at vi kan kvantificere det nærmere, så er der sandsynligvis en lidt større risiko forbundet med den behandling, og de patienter har en langvarig behandlingseffekt, så dem er vi ikke så bekymrede for at lade vente lidt. I stedet for at ramme tolv måneder, så vælger vi at lade dem gå lidt længere. Vi tror ikke, at det på nogen måde har betydning, til gengæld ville vi være bekymrede, hvis en patient, der er akut påvirket af lige den behandling, får en virusinfektion,” siger Finn Sellebjerg.

Ved Scleroseklinikken på Sønderborg Sygehus vil patienter med attakvis MS, såfremt de er stabile, blive ringet op i stedet at komme til deres planlagte kontrol, mens årskontroller af patienter med progressiv MS udsættes. Klinikken har ingen Mavenclad-patienter, der venter på genbehandling, og de øvrige behandlinger fortsættes uden ændring, oplyser leder af Sydjysk Skleroseklinik Matthias Kant.

Samme situation finder man på Sjællands Universitetshospital, hvor der heller ikke er patienter i behandling med Mavenclad.

”Vi sætter stort set alle vores planlagt ambulante kontakter til telefonkonsultationer, og planlagte behandlinger gennemføres indtil videre,” skriver overlæge Lars Storr. 

Anbefal denne artikel

Debat på Sundhedstinget