Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 


CHMP anbefaler godkendelse af interferon til gravide MS-patienter

EMA’s komite for lægemidler til mennesker (CHMP) anbefaler, at EMA godkender interferonbehandling til gravide og ammende. Det sker efter, at komiteen har vurderet data fra register- og real world data fra mere end 1.000 kvinder.

På ECTRIMS 2018 præsenterede et forskerhold data fra mere end 1.000 MS-patienter, der har været udsat for interferon beta 1a i løbet af det første trimester af graviditeten, som viser, at behandlingen ikke øger risikoen for spontan abort, misdannelser og ektopisk fødsel væsentligt.

CHMP har nu gennemgået disse data, og anbefaler på den baggrund, at EMA godkender behandlingen til gravide og ammende MS-patienter.

Data stammer henholdsvis fra det Europæiske Interferon beta 1a graviditetsregister (Eur) og fra et svensk og et finsk sundhedsregistre (Nordic) med gravide MS-patienter, og hos Biogen, som producerer to af de mest anvendte interferonbehandlinger Plegidry og Avonex, ser man anbefalingen som en stor fordel for patienterne.

”Kvinder diagnosticeres to til tre gange oftere med MS i forhold til mænd, og sygdommen rammer ofte, når de er i den fødedygtige alder. Muligheden for at vælge en behandlingsstrategi, der tillader kvinderne at fortsætte behandlingen under graviditet og amning er et skridt fremad for patienterne og deres partnere, siger Alfred Sandrock, vice præsident og chief medical officer hos Biogen.

Da data blev præsenteret i 2018 sagde professor ved Dansk Multipel Sclerose Center, Finn Sellebjerg ligeledes:

”Vi tænkte jo nok, at interferonerne er rimelig sikre, og det kan være, at vi fremover skal kunne bruge dem på linje med, at vi nu er begyndt at kunne bruge glatimeracetat til gravide. Det er rart at have en behandling, man kan fortsætte med hele vejen igennem graviditeten, og man skal overveje, hvad rationalet egentlig er for, at man ikke også må amme?”

Den vurdering har CHMP vist sig enig i, og derfor mangler der nu kun en godkendelse fra EMA, før også interferon bliver en mulig behandling under og umiddelbart efter graviditet.

Anbefal denne artikel

Debat på Sundhedstinget