Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Tidlig behandling afgørende for MS-udvikling

Tidlig medicinsk behandling ved begyndende tegn på Multipel Sdlerose (MS) forlænger tiden til den endelige diagnose af sygdommen.

Det viser en undersøgelse fra universitetshospitalet i Basel, Schweiz, af 278 MS-patienter, der er blevet fulgt i 11 år.

Undersøgelsen inkluderede personer, der havde en første episode, som tydede på MS, såsom følelsesløshed, synsproblemer eller problemer med balancen, og en MRI, der viste tegn på mulig MS.

Op til 85 procent af mennesker i denne situation, som kaldes klinisk isoleret syndrom, vil med tiden blive diagnosticeret med MS.

"Der er ikke lavet meget forskning om hvordan det påvirker det langsigtede sygdomsforløb, at behandlingen påbegyndes så tidligt," siger dr. Ludwig Kappos, der er hovedforfatter på undersøgelsen, som er offentliggjort i Neurology.

"Vores undersøgelse føjer sig til tidligere resultater, der indikerer, at behandling af de tidligste tegn på sygdommen har en langvarig effekt på sygdomsaktiviteten."

Undersøgelsen startede med 468 mennesker, der tilfældigt blev sat i tidlig behandling med interferon beta-1b eller placebo. Efter at deltagerne var blevet diagnosticeret med MS eller efter to år, kunne deltagerne på placebo skifte til interferon beta-1b eller et andet lægemiddel.

I den nye undersøgelse har forskerne reevalueret de 278 mennesker, der stadig deltog i undersøgelsen, hvilket omfattede 167 personer i den tidlige gruppe og 111 mennesker i den forsinkede gruppe (den oprindelige placebo-gruppe).

De patienter, der modtog den tidlige behandling, var 33 procent mindre tilbøjelige til at blive diagnosticeret med MS end de patienter, der modtog den forsinkede behandling. Der gik også mere tid før folk i den tidlige gruppe fik deres første tilbagefald af sygdommen (1.888 dage) end folk i den forsinkede gruppe (931 dage). Den tidlige gruppe havde også en lavere samlet risiko for årlige tilbagefald på 0,21 i forhold til 0,26 for den forsinkede gruppe, hvilket er 19 procent lavere.

Der var ingen forskel mellem de to grupper i de test, der måler det samlede handicap, eller i MR-scanninger, der måler mængden af ​​skader forårsaget af sygdommen.

"Samlet set synes tidlig behandling, at give en fordel i forhold til tilbagefald, især tidligt i sygdommen, men har begrænsede virkninger på andre resultatmål," siger Brian C. Healy fra Brigham and Womens Hospital, der har skrevet en ledsagende kommentar til artiklen i Neurology.

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift