Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 


Blixt: Helhedsplan-penge til sclerose skal bruges patientnært

Kortere ventetid til rehabilitering og adgang til lægen for patienter med progressiv multipel sclerose skal være topprioritet i den helhedsplan for scleroseområdet, som Sundhedsministeriet i øjeblikket arbejder på, siger formand for Folketingets sundhedsudvalg Liselott Blixt (DF).

De 38 mio. kroner, som over de næste fire år skal bruges til at udmønte en helhedsplan for scleroseområdet, skal gå til at forbedre de patientnære indsatser. Det mener formand for Folketingets Sundhedsudvalg Liselott Blixt (DF), og det var også hendes bidrag, da hun sammen med flere andre sundhedsordførere, de faglige selskaber, Scleroseforeningen, regionerne og KL i begyndelsen af december var til møde med Sundhedsministeren om den kommende scleroseplan.

”Der er begrænsede midler og det er vigtigt for mig, at resultatet ikke bare bliver nogle politikker, men at pengene kommer ud til patienten,” siger Liselott Blixt.

De 38 mio. kroner kommer fra en pulje til særlige sundhedsindsatser, som Dansk Folkeparti sikrede i Finansloven 2018. Pengene er øremærket til at lægge en helhedsplan for scleroseområdet, og ifølge Liselott Blixt skal man som det første satse på at nedbringe ventetiden til rehabilitering og sørge for, at alle mennesker med sclerose har adgang til læger med specialviden om sygdommen.

”Det er meget patientrettede tiltag, som patienterne vil kunne mærke. Specielt patienter med progressiv sclerose blev nævnt. Det er dem, der har sværest ved at få en tid ved lægen, og det er der nødt til at blive gjort noget ved. Vi kan ikke imødekomme alle ønsker, men vi kan sætte ind, der hvor det er mest nødvendigt for patienterne,” siger Liselott Blixt.

Manglen på scleroselæger blev også debatteret på mødet. Blandt andet blev der talt om både opgaveglidning og indsatser, der skal gøre Multipel Sclerose til et mere attraktivt speciale for de unge læger.

”Men som sagt er det vigtige her og nu, hvordan vi sikrer hurtig rehabilitering og adgang til lægen. Det kan jo ikke være rigtigt, at man skal kunne gå og være syg i flere år uden at blive set af en læge,” siger Liselott Blixt.

Anbefal denne artikel