Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Cannabisforsøgsordningen er mest populær i Hovedstaden og Sjælland

80 MS-patienter fik medicinsk cannabis i forsøgsordningens andet kvartal, og især på Sjælland er ordningen kommet i gang.

Mens både forsøgsordningen med medicinsk cannabis og brugen af magistrelle cannabisprodukter er mest populære i Hovedstaden og på Sjælland, hælder man i Jylland og på Fyn til de godkendte cannabislægemidler.

Det viser Sundhedsdatastyrelsens opgørelse over brugen af cannabisprodukter i sundhedsvæsnet i andet kvartal af 2018.

Alle tre former for medicinsk cannabis bruges i alle fem regioner, men ser man på mængdesalget, så er der solgt over dobbelt så meget af den te, der indgår i forsøgsordningen per 1.000 indbyggere i Region Hovedstaden og på Sjælland, som i hver af de tre andre regioner. Og der er solgt tre gange så megen magistrel cannabis i Hovedstaden og på Sjælland som i Midtjylland, og hele ti gange så meget som i Region Nordjylland.

Omvendt har apotekerne i Nordjylland og Syddanmark udleveret omkring dobbelt så meget af de godkendte cannabislægemidler, som Hovedstadens. Generelt er Midtjyderne de mest skepstiske over for behandling med cannabis, hvis man skal vurdere ud fra Sundhedsdatastyrelsens opgørelse fra andet kvartal, 2018.

Opgørelsen viser også, at der i andet kvartal 2018 var 80 MS-patienter, der fik medicinsk cannabis i forbindelse med den forsøgsordning, der har været i gang siden begyndelsen af året.

Opgørelsen omfatter ikke de olier, som kom på markedet dette efterår. De kommer først til at optræde i opgørelsen for tredje kvartal, som udkommer inden for kort tid.

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift