Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | |
 

Magyari: En plan skal fokusere på udredning og personlig medicin

Melinda Magyari

Tidlig behandling er afgørende for udfaldet af sclerose-sygdom, og derfor skal udredning stå højt på dagordenen, når der lægges en plan for området, mener daglig leder af Det Danske Scleroseregister Melinda Magyari.

Hun er glad for at der inden for fire år vil blive lagt en helhedsplan, som skal sikre sammenhæng og ensartet høj kvalitet i den danske scleroseindsats.

”Det er rigtig gode nyheder, og virkelig godt, at der er kommet politisk fokus på området,” siger hun, da hun hører, at Regeringen og Dansk Folkeparti har bevilget 40 mio. kroner til at udvikle og indføre en helhedsplan for scleroseindsatsen i løbet af de kommende for år. De senere år er forskningen blevet ganske tydelig i forhold til betydningen af tidlig behandling af sclerose, og derfor mener Melinda Magyari, at en plan for området bør fokusere dels på udredning og dels på at nærme sig individualiseret medicin.

”Patienterne skal behandles på det rette tidspunkt med det rette præparat, og der skal ikke ventes med behandlingsskift, hvis det er nødvendigt. Vi skal sætte ind, der hvor vi kan gøre en forskel, og derfor mener jeg, at man skal også prioritere udredningen, så patienterne kan få deres diagnose så tidligt som muligt. Det er vi allerede ret gode til, men det kan stadig gøres bedre, og så er det også vigtigt, at vi ikke glemmer genoptræning,” siger Melinda Magyari. 

Anbefal denne artikel

Tidlig behandling giver bedre effekt hos SMA-børn

AAN: Spædbørn med høj risiko for at udvikle SMA Type 1 og 2, og som får Spinraza (nusinersen) inden for de første seks leveuger, har en god overlevelseschance og en god udvikling af motorisk funktion i de to første leveår.

Læs mere ...

Overblik: Disse studier trak opmærksomhed på AAN

AAN: Nyheder om multipel sclerose var ikke de eneste, som fik opmærksomhed på årets AAN i Philadelphia. Her følger et overblik over nogle af de andre store neurologiske forskningsresultater, som med al sandsynlighed kommer til at præge det kliniske arbejde i årene, der følger. 

Læs mere ...