Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 


Ledende overlæge: Medicinrådet prøver at presse prisen

Når Medicinrådet for en måned siden afviste Ocrevus som standardbehandling til patienter med PPMS, må det være et forsøg på at presse prisen.

Det vurderer ledende overlæge ved den neurologiske afdeling ved Sygehus Lillebælt Henrik Boye Jensen, efter at Medicinrådet torsdag godkendte samme behandling som standardbehandling af patienter med RMS.

I begge tilfælde har Medicinrådet vurderet, at behandlingen har ingen til lille klinisk merværdi i forhold til eksisterende behandlinger, og ved RMS var det nok til at få behandlingen godkendt, men ikke til PPMS.

Der findes ingen godkendt behandling til patienter med PPMS, og selv en lille klinisk merværdi skulle måske være nok til at få en behandling godkendt, men prisen får stor betydning, når der er tale om at påbegynde behandling af en hidtil ubehandlet gruppe patienter, fortæller Henrik Boye jensen.

”Man kan godt mene, at man bør prioritere patienter, der ikke findes behandling til, men hvis effekten kun er lille, vil der være tale om en meget stor omkostning, som ikke vil gøre en stor forskel, mens man ved patienter, der i forvejen findes behandling til, vil se en mindre prisforskel og en lille forbedring i en behandling, der i forvejen har en effekt. Man kan godt sige, at der en mærkelig sondring, men jeg tror, at Medicinrådet siger nej for at presse prisen på behandlingen til de progressive patienter. Jeg kan ikke på stående fod huske effekten ved attakvis MS, men ved progressiv MS ændrer behandlingen kun kurven 17 procent, og pointen er, at man synes, at det er for lidt i forhold til prisen,” siger Henrik Boye Jensen.

Anbefal denne artikel

Studie: Gadoliniumscanninger kan undværes

EAN: Kun en minimal fraktion af de gadoliniumopladende læsioner har ikke også en modpart, der kan ses på en T2-scanning, og derfor kan gadoliniumscanningerne udelades uden at man mister relevant information i monitoreringen af MS-patienter.

Læs mere ...