Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Sundhedsministeren forventer, at læger hjælper patienter med medicinsk cannabis

Ellen Trane Nørby

Trods klare udmeldinger fra flere læger om det modsatte forventer sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), at lægerne bakker op om forsøgsordningen, hvor blandt andre sclerosepatienter fra 1. januar har fået adgang til behandling med medicinsk cannabis.

”Det er afgørende, at lægen informerer patienten om eventuelle risici ved behandlingen. Men også at lægen lytter til de patienter, der efterspørger medicinsk cannabis til at lindre deres stærke smerter efter at have prøvet al mulig anden medicin uden effekt. Jeg forventer, at mange læger gerne vil hjælpe deres patienter og gøre brug af muligheden, så vi kan blive klogere, inden for en forsvarlig ramme, på hvor meget medicinsk cannabis kan hjælpe danske patienter”, siger Ellen Trane Nørby.

Blandt andet Lægeforeningen har været stærkt kritisk over for ordningen, som er gang, man fra politisk hold indfører en behandling, der ifølge lægerne ikke er videnskabelig evidens for. Men Folketinget har ønsket at imødekomme patienternes ønske, siger sundhedsministeren i pressemeddelelsen.

”Med forsøget hjælper vi en række meget syge mennesker til et bedre liv. De kan ikke dæmpe deres smerter eller kvalme med de gængse præparater, og derfor køber mange af dem i deres fortvivlelse usikre cannabisprodukter på det sorte marked. Det er uholdbart, og mange patienter har bedt om den her ordning. Vi har lyttet, og derfor får de nu adgang til medicinsk cannabis på en lovlig og tryg måde”, siger Ellen Trane Nørby.

Ifølge den dugfriske lov kan patienter med en række udvalgte sygdomme og symptomer, der tidligere har været i behandling med relevante godkendte lægemidler få ordineret medicinsk cannabis på den enkelte læges ansvar, skrev sundhedsministeriet i en pressemeddelelse inden jul.

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift