Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Neurofilament fungerer som fase II-endemål

ECTRIMS2017: Neurofilament kan fungere som et informativt og praktisk endemål, der både fanger inflammation og degenererende aspekter ved MS i fremtidige fase II studier.

Det konkluderer et internationalt forskerteam, der blandt andet har undersøgt, hvor store prøver, der skal til, for at neurofilament kan fungere som endemål.

Forskernes analyse omfatter alle patienter fra FREEDOMS-studiet, som har givet tilladelse til eksplorativ biomarkøranalyse, og dækker neurofilamentmåling efter seks måneders behandling med fingolimod sammenlignet med placebo.

Forskerne konkluderer, at fingolimod har en markant effekt på neurofilament ved sjette måned. Neurofilament ved M6 korrelerer med standardmål for sygdomsaktivitet og –grad efter to år og fanger en tilsvarende eller større andel af behandlingseffekten på endemål sammenlignet med nT2-læsioner ved den sjette måned.

Studiet er et af mange, der lige nu arbejdes på for at finde den rigtige anvendelse af neurofilament, som kun for nylig blev dokumenteret som biomarkør for MD. Resultaterne blev præsenteret ved ECTRIMS 2917 af professor Maria Pia Sormani, University og Genua.

Tags: ECTRIMS2017

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift