Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

ECTRIMS 2017 blev det største videnskabelige MS-møde nogensinde

ECTRIMS2017: Flere end 10.000 deltagere fra hele verden tjekkede ind ved dette års fælles ECTRIMS-ACTRIMS-kongres i Paris, og det gør ifølge værterne kongressen til det største videnskabelige møde om multipel sclerose nogensinde.

 

I løbet af fire dage har der været op mod 300 præsentationer, knap 2.000 posters og et utal af komite- og forretningsmøder.

”Det har været et enestående program, som dækker hele spektret fra grundlæggende forskning til klinisk håndtering,” sagde ECTRIMS’ præsident professor David Miller ved den afsluttende samling.

Kongressen har haft et højt niveau, mener professor Jette Lautrup Frederiksen, Dansk Multipel Sclerose Center, Rigshospitalet Glostrup, og det skyldes blandt andet, at de to store MS-organisationer har slået sig sammen om at holde kongres.

”Der er stor udvikling på området i disse år, og det giver et højt niveau, at man kan samler to stærke organisationer,” siger hun.

På mange måder, er der i disse år trange kår i den daglige praksis i scleroseklinikkerne med besparelser og mangel på neurologer, der betyder, at patienterne må vente, og i Hovedstaden også Sundhedsplatformen, som det seneste år har besværliggjort arbejdet yderligere, men de mange landvindinger på området kompenserer i nogen grad for de frustrationer, siger Jette Frederiksen.

”Det gør MS til et spændende område at arbejde med. Der sker meget med behandlingen og kommer ny viden, og det er sjovt at være en del af som forsker, og det kan man også se på, hvor mange mennesker, der er hernede. Det viser, hvor godt Europa er kørende på MS-området,” siger Jette Frederiksen.

Tags: ECTRIMS2017

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift