Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 
"Vores undersøgelse viser, at den optiske nerve og den optiske kanal, som gennemgår betydelig inflammation, demyelinering og axonal skade, er i stand til at gendanne en vis funktion med IndCl-behandling - med vellykket dæmpning i betændelse og en stigning i remyelinering," siger Tiwari-Woodruff.

Nyt middel kan måske forbedre MS-patienters syn

En østrogenreceptorligand kaldet indazolchlorid (IndCl) har potentialet til at forbedre synet hos patienter med multipel sclerose (MS).

Det mener forskere fra University of California, Riverside, der på baggrund af museforsøg har offentliggjort deres resultater i tidsskriftet Brain Pathology.

I forsøget blev musene påført en MS-lignende sygdom for at undersøge IndCls virkning på patologien og funktionen af ​​den komplette afferente visuelle vej. Den afferente synsvej inkluderer øjnene, synsnerven og alle hjernestrukturer, der er ansvarlige for at modtage, transmittere og behandle visuel information.

Den indledende periode af MS med betændelse og demyelinering beskadiger ofte synsnerven og andre dele af det visuelle system først. Som et resultat oplever ca. 50 procent af patienterne med MS optisk neuritis - inflammatorisk demyelinering af synsnerven - inden de første symptomer vises. Næsten alle MS-patienter har nedsat syn på et eller andet tidspunkt under sygdomsprogression. Symptomer kan omfatte øjensmerter, sløret syn og progressivt synstab, der kan føre til blindhed blandt andre synshandicap.

Den optiske nerve, et stærkt myeliniseret bundt af nerver placeret bag på øjet, overfører visuel information fra nethinden til hjernens synscentre gennem elektriske impulser. Myelin fungerer som et isolerende stof, der fremskynder transmissionen af ​​disse elektriske impulser. Delvist myelin-tab bremser transmission af visuel information og alvorligt myelin-tab kan stoppe signalet helt.

"IndCl har tidligere vist sig at reducere motorisk handicap, øge myelinering og neurobeskyttelse i rygmarven og corpus callosum hos mus," siger Seema Tiwari-Woodruff, der er professor i biomedicinsk videnskab ved UC Riverside School of Medicine og studiets hovedforfatter.

Betydelig inflammation i den optiske nerve

"IndCl virkninger på det visuelle system er imidlertid ikke blevet evalueret før nu."

Forskerne besluttede derfor at undersøge IndCls indvirkning på demyeliniserende visuelle axon stier. Og behandlingen viste sig at inducere remyelinering og afbød en vis skade på axonerne, hvilket resulterede i delvis funktionel forbedring af synet.

"Vores undersøgelse viser, at den optiske nerve og den optiske kanal, som gennemgår betydelig inflammation, demyelinering og axonal skade, er i stand til at gendanne en vis funktion med IndCl-behandling - med vellykket dæmpning i betændelse og en stigning i remyelinering," siger Tiwari-Woodruff.

Den visuelle vej hos mus svarer til den hos mennesker. Musehjernen er derfor en fremragende model for forskere til at studere synshandicap. I laboratoriet inducerede Tiwari-Woodruff og hendes forskningsgruppe først musene med ​​MS. De lod sygdommen udvikle sig i ca. 60 dage, og da sygdommen nåede et højdepunkt mellem 15 og 21 dage, gav de IndCl til halvdelen af ​​musene. I slutningen af ​​eksperimentet udførte de funktionel analyse for at måle det visuelle elektriske signal og immunhistokemi for at undersøge den visuelle vej. Musene, der modtog lægemidlet, viste forbedring i myelinering, hvor den visuelle funktion forbedredes med ca. 50 procent.

For Tiwari-Woodruff er det næste spørgsmål nu, hvordan IndCl-behandling inducerer funktionel remyelinering i den visuelle vej. Hendes laboratorium undersøger i øjeblikket nye lægemidler, der er analoge med IndCl, i samarbejde med medforfatter John A. Katzenellenbogens laboratorie ved University of Illinois i Urbana-Champaign.

"Måling af visuel funktion og genopretning i nærvær af nye terapier kan bruges til at screene mere effektive terapier, der vil beskytte axoner, stimulere axon remyelinering og forhindre løbende axonskader," siger Tiwari-Woodruff.

Aktuelt godkendte MS-lægemidler reducerer inflammation, men forhindrer ikke neurodegeneration eller initierer remyelinering. Desuden forhindrer de kun delvist begyndelsen af ​​permanent invaliditet hos patienter med MS.

"Vi behandlede MS-mus med IndCl ved sygdomstop," siger Tiwari-Woodruff.

"Hvis hjernen er stærkt syg, er nogle af axonerne, der potentielt kan gendanne den visuelle funktion, for beskadigede og vil ikke komme sig. Der er et punkt uden nogen vej tilbage. Vores resultater understreger, at for at opnå synsforbedring, skal behandlingen starte tidligt. Tidlig behandling kan gendanne 75-80 procent af den oprindelige funktion."

Tiwari-Woodruff understregede, at selvom der kræves yderligere undersøgelser, viser de nye fund dynamikken i synsvejsdysfunktion og handicap hos MS-mus sammen med vigtigheden af ​​tidlig behandling for at mildne axonskader.

"Der er et stærkt og presserende behov for at finde en terapeutisk kandidat, der gendanner neurologisk funktion hos patienter med MS," siger Seema Tiwari-Woodruff.

"Behandlinger skal målrette remyelinering og forhindre yderligere axonal degeneration og neuronal tab. De gode østrogener, som har neurobeskyttende og immunmodulatoriske fordele, kan være kandidater til MS-behandling," konkluderer hun.

Anbefal denne artikel

Debat på Sundhedstinget