Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

Satralizumab er særligt effektivt til bestemt subgruppe af patienter med NMOSD

EAN: Patienter med den sclerosebeslægtede sygdom Neuromyelitis Optica Spectrum Disorder(NMOSD) får færre attakker, hvis de bliver behandlet med antistoffet satralizumab (SA237) i tillæg til den immunsupprimerende behandling.

Det er især de NMOSD-patienter, der er AQP4-Ab-positive (AQP4-Ab(+)), som har gavn af behandling med satralizumab, viser nye præspecificerede supplerende analyser af data fra fase III-studiet SakuraSky. Disse data blev præsenteret (Abstract O4113) på en oralsession tirsdag på EANs årskongres i Oslo.

Satralizumab er en IL-6R-inhibitor, som tilbage i december 2018 blev tildelt en såkaldt Breakthrough Therapy Designation af de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA. Det skete efter, at satralizumab i SakuraSky-studiet viste sig at reducere risikoen for attakker hos NMOSD-patienter signifikant, når IL-6R-inhibitoren blev lagt til immunsupprimerende behandling.

SakuraSky har set på data fra 83 NMOSD-patienter randomiseret til enten 120 mg satralizumab (subkutant) eller placebo i tillæg til den immunsupprimerende behandling. Behandlingerne blev givet ved uge nul, to og fire - og herefter hver fjerde uge fremefter. Patienterne var kendetegnet ved at have haft minimum to attakker i løbet af de seneste to år. Det primære endepunkt var tid til første attak. De supplerende analyser har undersøgt den årlige attak-rate (AAR) ved behandling med satralizumab hos henholdsvis AQp4-Ab(+) - og AQp4-Ab-negative (AQp4-Ab(-)) patienter.

Overordnet reducerede satralizumab i tillæg til standardterapi AAR med 62 procent sammenlignet med placebo i den samlede patientpopulation. Blandt AQp4-Ab(+) var reduktionen i AAR 79 pct., mens reduktionen blandt AQp4-Ab(-)-patienter var 34 procent. I den samlede studiepopulation var AAR 0.11 i satralizumab-armen, mens AAR var 0.32 i placebo-armen.

Anbefal denne artikel

Siponimod mod SPMS får positiv vurdering af CHMP

EMA’s udvalg for vurdering af medicin til mennesker (CHMP) har givet Mayzent (siponimod) en positiv opinion til behandling af SPMS-patienter med sygdomsaktivitet, og dermed er vejen banet for godkendelsen af den første orale behandling af sekundær progressiv multipel sclerose i Europa.

Læs mere ...

Claudia Hilt bliver ledende overlæge i Aalborg

Claudia Hilt (tidl. Pfleger) er 1. november tiltrådt som ny ledende overlæge ved Neurologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital. Hun overtager stillingen efter Poul Henning Mogensen, som har været afdelingens ledende overlæge siden 2016, bekræfter hospitalsdirektionen. 

Læs mere ...