Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

Satralizumab er særligt effektivt til bestemt subgruppe af patienter med NMOSD

EAN: Patienter med den sclerosebeslægtede sygdom Neuromyelitis Optica Spectrum Disorder(NMOSD) får færre attakker, hvis de bliver behandlet med antistoffet satralizumab (SA237) i tillæg til den immunsupprimerende behandling.

Det er især de NMOSD-patienter, der er AQP4-Ab-positive (AQP4-Ab(+)), som har gavn af behandling med satralizumab, viser nye præspecificerede supplerende analyser af data fra fase III-studiet SakuraSky. Disse data blev præsenteret (Abstract O4113) på en oralsession tirsdag på EANs årskongres i Oslo.

Satralizumab er en IL-6R-inhibitor, som tilbage i december 2018 blev tildelt en såkaldt Breakthrough Therapy Designation af de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA. Det skete efter, at satralizumab i SakuraSky-studiet viste sig at reducere risikoen for attakker hos NMOSD-patienter signifikant, når IL-6R-inhibitoren blev lagt til immunsupprimerende behandling.

SakuraSky har set på data fra 83 NMOSD-patienter randomiseret til enten 120 mg satralizumab (subkutant) eller placebo i tillæg til den immunsupprimerende behandling. Behandlingerne blev givet ved uge nul, to og fire - og herefter hver fjerde uge fremefter. Patienterne var kendetegnet ved at have haft minimum to attakker i løbet af de seneste to år. Det primære endepunkt var tid til første attak. De supplerende analyser har undersøgt den årlige attak-rate (AAR) ved behandling med satralizumab hos henholdsvis AQp4-Ab(+) - og AQp4-Ab-negative (AQp4-Ab(-)) patienter.

Overordnet reducerede satralizumab i tillæg til standardterapi AAR med 62 procent sammenlignet med placebo i den samlede patientpopulation. Blandt AQp4-Ab(+) var reduktionen i AAR 79 pct., mens reduktionen blandt AQp4-Ab(-)-patienter var 34 procent. I den samlede studiepopulation var AAR 0.11 i satralizumab-armen, mens AAR var 0.32 i placebo-armen.

Anbefal denne artikel

Aalborg vil teste telemedicin på scleroseklinikken

Scleroselæger fra andre steder i landet skal i et nyt pilotprojekt være med til at lette presset på scleroseklinikken ved Aalborg Universitetshospital. Region Nordjylland arbejder i disse måneder på at få en forsøgsordning op at køre, hvor visse patienter kan blive konsulteret per telemedicin. 

Læs mere ...