Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | |
 

FDA godkender siponimod mod aktiv SPMS

Det amerikanske lægemiddelagentur FDA godkender Novartis’ sclerosebehandling siponimod til behandling af patienter med CIS, RRMS eller aktiv sekundær progressiv MS.

Novartis har de seneste år præsenteret data, der viser, at siponimod har en signifikant dæmpende effekt på sygdomsprogression hos patienter med SPMS, som har haft sygdomsaktivitet inden for de seneste to år før behandlingen, og at siponimod reducerer antallet af attakker hos denne gruppe patienter. EXPAND-studiet, der ligger til grund for vurderingen viser ikke signifikant effekt hos SPMS-patienter uden sygdomsaktivitet, og behandlingen er altså også kun godkendt til patienter med aktiv sygdom.

Siponimod er en videreudvikling af stoffet fingolimod (Gilenya), som i modsætning til det nye stof ikke har vist effekt på SPMS. EXPAND-Studiet omfatter 1.651 patienter fra 31 lande med SPMS. Gennemsnitsalderen for deltagerne er 48 år og deres EDSS-score er gennemsnitligt 5,4.

Det europæiske lægemiddelagentur har også modtaget en ansøgning om godkendelse af behandlingen, og hvis EMA følger det amerikanske eksempel, vil den første virksomme sygdomsmodificerende behandling til SPMS blive godkendt til brug i Europa i løbet af 2019.

Anbefal denne artikel

Regeringen vil uddanne flere MS-specialister

Regeringen og Dansk Folkeparti vil øge antallet af hoveduddannelsesforløb i neurologi fra 2021 og allerede i år afsætte 1,5 mio. kroner til at opkvalificere flere sygeplejersker med neurologiske kompetencer til i højere grad at understøtte behandling og opfølgning af mennesker med multipel sclerose.

Læs mere ...

Nyt nationalt forum skal sikre ensartet MS-behandling

En arbejdsgruppe nedsat af Sundhedsstyrelsen skal i løbet af de næste to år udarbejde nye anbefalinger, som skal danne grundlag for at løse nogle af de problemer, der hidtil har været med manglende sammenhæng og ensartethed på tværs af faggrupper, regioner og kommuner i indsatsen for mennesker med MS.

Læs mere ...