Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Ocrelizumab reducerer risikoen for alvorlig progression ved PPMS

EAN 3: Behandling med ocrelizumab kan have en positiv effekt på PPMS-patienter med svær sygdomsprogression.

Det viser en ny post hoc analyse, som blev præsenteret lørdag på den europæiske neurologikongres, EAN 3, i Amsterdam (Abstrakt O1216).

I Oratorio-studiet sammenlignede forskerne risikoen for sygdomsprogression hos patienter med primær progressiv sclerose (PPMS) efter 12 og 24 uger i behandling med ocrelizumab i forhold til patienter i placebobehandling, og studiet viste markant lavere risiko hos patenter, der fik ocrelizumab.

Undersøgelsen var baseret på PPMS patienter med EDSS scoren 5.5 og en progression på ét point, men ifølge den græske professor ved universitetshospitalet i Basel Ludwig Kappos, som præsenterede den nye analyse, ønskede forskerne at se, om resultaterne også holder for patienter med mere aggressiv progression.

De har derfor ved hjælp af Meier-analyser og Cox’ model for relativ risiko estimeret risikoen for tre forskellige grupper af PPMS-patienter, der progredierede mere end et point.

Og resultatet er positivt. I de to af grupperne var forskellen i risiko i forhold til patienter i placebobehandling omtrent den samme som i de første analyser, nemlig 27-28 procent lavere ved behandling med ocrelizumab, mens risikoen i den tredje gruppe var op mod 50 procent lavere ved behandling med ocrelizumab.

Ifølge Ludwig Kappos kan man ikke konkludere, at de gode resultater ved de meget aggressive tilfælde af progression viser, at lægemidlet er mere effektivt over for aggressiv progression. Det man kan konkludere er, at ORATORIO-studiet er robust, siger han.

”Analyse er mere dybdegående, og den viser, at resultaterne også ses ved patienter med mere aggressive progression,” siger Ludwig Kappos.

Professor Per Soelberg Sørensen ser også den nye analyse som en bekræftelse af den data, der allerede er offentliggjort.

”Det ser ud til at effekten er lige så stor ved disse patientgrupper, og det vil sige, at ocrelizumab også forhindrer en mere udtalt progression ved PPMS,” siger Per Soelberg Sørensen.

Tags: EAN 2017

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift