Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

NEPAD er et muligt behandlingsmål for PPMS-patienter

EAN 3: NEPAD kan være et brugbart redskab til at vurdere effekten af behandlingen af patienter med progressiv sclerose.

Det er konklusionen på en ny eksplorativ post hoc analyse af ORATOTIO-studiet, hvor 234 placebo- og 465 ocrelizumabbehandlede patienter blev evalueret ud fra behandlingsmålet NEPAD (No evidence of progression or active disease) fra baseline til uge 120.

Undersøgelsen er netop blevet præsenteret på den europæiske neurologikongres, EAN 3, i Amsterdam (Abstrakt PR1092).

Forskerne tager dermed NEPAD i brug som et nyt mål til at vurdere fraværet af kliniske og MR-tegn på sygdomsaktivitet og -forværring hos progressive patienter.

I analysen definerede forskerne NEPAD som ingen progression over 1 EDSS-point ved 12 uger, hvis baseline var 5,5, ingen progression over 20 procent ved gangtest, ingen MRI-aktivitet og ingen tilbagefald. Der blev foretaget MR-scanning ved baseline og i uge 24, 48 og 120.

Og NEPAD kan meget vel blive et af de redskaber, som scleroseklinikkerne skal arbejde med, når de inden længe skal til at behandle og følge patienter med progressiv multipel sclerose, vurderer professor ved Dansk Multipel Sclerose Center Per Soelberg Sørensen.

”Undersøgelsen er interessant, fordi den giver et bud på en måde at analysere udviklingen hos progressive patienter på samme måde, som vi bruger NEDA ved patienter med attakvis sclerose,” siger Per Soelberg Sørensen.

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift