Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ocrevus udsætter behovet for en kørestol i syv år

EAN: Ocrevus (ocrelizumab) kan forsinke behovet for kørestol med syv år for personer med primær progressiv multipel sclerose (PPMS).

Det antyder foreløbige analyser af fase III-studiet ORATORIO, hvor forskere siden 2011 har fulgt 732 PPMS-patienter, der enten har fået ocrelizumab (Ocrevus) eller placebo hver 24. uge.

Personer behandlet med Ocrevus havde en 46 procents reduktion i risikoen for at havne i en kørestol sammenlignet med den placebobehandlede gruppe (6,2 procent vs. 9,8 procent risiko, p = 0,022).

Når disse resultater blev forlænget (ekstrapoleret) for at kunne beregne den mediane tid til at deltagerne måtte bruge kørestol, tyder dataene på, at Ocrevus-behandlingen kan forsinke behovet for kørestol med syv år (19,2 år for Ocrevus vs 12,1 år for placebo).

Resultaterne blev præsenteret lørdag på EANs 4. kongres i Lissabon, Portugal.

"For en person, der lever med primær progressiv MS hvor handicap akkumuleres dobbelt så hurtigt som ved relapsing ​​MS, kan syv flere år uden behov for en kørestol forlænge den tid, de kan leve uafhængigt i deres hjem, fortsætte med at arbejde eller passe på deres familier," siger Helmut Butzkueven, professor og formand for MS og Neuroimmunology Research ved Central Clinical School, Monash University.

"Dataene viser den betydelige virkning, som Ocrevus, der er den første sygdomsmodificerende medicin mod PPMS, kan have på mennesker med MS med det største behov."

Analysen viste også, at de placebobehandlede deltagere i ORATORIO-studiet blev invalide med samme hast som en ubehandlet real-world PPMS-population.

Den ekstrapolerede median tid til kørestol (EDSS≥7) for placebobehandlede personer i ORATORIO-studiet var 12,1 år sammenlignet med 12,4 år for personer med PPMS i det virkelige MSBase-register.

Anbefal denne artikel

Mavenclad med i ny behandlingsvejledning

MS Tidsskrift har i en tidligere version ved en fejl sammenlignet den nye behandlingsvejledning med den aktuelle lægemiddelrekommandation for behandling af attakvis multipel sclerose og er derved fejlagtigt nået frem til, at der er sket ændringer i rangeringen af førstelinjebehandlingerne. Det er ikke tilfældet, og vi beklager fejlen.

Læs mere ...