Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

Blokering af molekyle kan bremse MS-udvikling

Blokering af et molekyle ved navn ALCAM ser ud til kunne bremse udviklingen af multipel sclerose ved at hindre B-celler i at trænge gennem blod-hjerne-barrieren.

Det antyder en canadisk undersøgelse fra University of Montreal Hospital Research Center (CRCHUM), hvor forskerne håber, at deres resultater, opnået fra in vitro-studier på mennesker og in vivo-mus, kan føre til udvikling af en ny generation af medicin mod MS.

Under normale forhold beskytter blod-hjerne-barrieren vores hjerne mod eksponering for skadelige elementer. For eksempel forhindrer det celler i immunsystemet, såsom lymfocytter, at invadere vores centralnervesystem. Hos mennesker med MS er denne barriere imidlertid gennemtrængelig. Et stort antal lymfocytter formår at migrere ind i hjernen og forringe dets væv (ved ødelæggelse af myelinskeden, der beskytter neuronerne).

"I vores undersøgelse viser vi, at ALCAM (Activated Leukocyte Cell Adhesion Molecule), der udtrykkes af B-celler, styrer deres (lymfocytternes, red.) indtræden i hjernen via blodkar. Det giver dem mulighed for at migrere til den anden side af blod-hjerne-barrieren hos mus og mennesker. Ved at blokere dette molekyle hos mus kunne vi reducere strømmen af ​​B-celler i deres hjerner og som et resultat bremse udviklingen af ​​sygdommen," fortæller dr. Alexandre Prat, der er en af forskerne ved CRCHUM og professor ved Université de Montréal.

B-celler bidrager til den progressive fase af multipel sclerose. Visse medikamenter, almindeligt kendt som anti-B-celle medikamenter, reducerer dens progression og det resulterende handicap.

"Molekylet ALCAM udtrykkes i højere niveauer på B-celler hos mennesker med multipel sclerose. Ved specifikt at målrette dette molekyle vil vi nu være i stand til at udforske andre terapeutiske veje til behandling af denne sygdom," siger dr. Prat, der har fået undersøgelsen offentliggjort i Science Translational Medicine.

Anbefal denne artikel

Debat på Sundhedstinget