Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ocrelizumab reducerer MR-aktivitet på fire uger ved attakvis sclerose

Effekten af det i USA nyligt godkendte præparat ocrelizumab er overbevisende og indtræder hurtigt, viser nye analyser fra Opera I og II-studierne. 

Lægemidlet ocrelizumab, som sidste år vakte opsigt, da det som det første stof hidtil viste en bremsende effekt på primær progressiv multipel sclerose (PPMS), er også en ekstremt effektiv behandling af attakvis sclerose. Det viser analyser fra fase III-studierne OPERA I og II, som blev fremlagt på dette års AAN 2017 kongres i Boston.

Sammenlignet med interferon reducerer ocrelizumab efter fire-otte uger MR-aktivitet hos patienter med attakvis MS med 95 procent, og antallet af attakker reduceres med 47 procent om året. En signifikant effekt på attakker ses så tidligt som otte uger efter påbegyndt behandling.

Ocrelizumab er netop blevet godkendt til behandling af attakvis såvel som primær progressiv multipel sclerose (PPMS) i USA, og forventes også godkendt i Europa i år.

Ocrelizumab er et antistof, der angriber CD20-molekylerne på overfladen af de B-celler, som i forbindelse med attakvis MS cirkulerer i blodet, hvorfra de trænger ind i nervesystemet og forårsager inflammation. Ifølge en artikel fra University of California San Francisco, nedbryder hver dosis ocrelizumab de omkring 2 procent B-celler, der cirkulerer i blodet.

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift