Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

Mavenclad udsætter handicap-risikoen markant

ECTRIMS: Mavenclad (cladribin-tabletter) reducerer og forsinker udviklingen af handikap hos patienter med attakvis MS (RMS) - inklusive patienter, der fik Rebif som rescue-terapi.

Det viser en post-hoc-analyse af CLARITY-studiet, der netop er blevet præsenteret (Abstract P633) på ECTRIMS i Stockholm, hvor forskerne fortalte, at risikoen for EDSS-progression var reduceret med over 40 procent indtil både tre og seks måneders bekræftet progression.

CLARITY-undersøgelsen viste, at cladribintabletter (3,5 mg / kg eller 5,25 mg / kg kumulativ dosis over to år [henholdsvis CT3,5 og CT5,25]) signifikant reducerede tilbagefaldsrisikoen og MRI-målinger af sygdomsaktiviteten samt bremsede udviklingen af handikap i løbet af to år hos patienter med tilbagefaldende multipel sclerose (RMS) sammenlignet med placebo.

I post-hoc-analysen sammenlignede forskerne virkningerne af CT3,5 versus placebo indtil tre måneders og seks måneders bekræftet progression i EDSS-scoren hos patienter med RMS, der blev registreret i CLARITY-undersøgelsen - inklusive patienter, som fortsatte med at få rescue therapy.

De originale analyser af EDSS-progression blev udført på alle data for patienter, der ikke modtog Rebif, eller på før-Rebif-data for patienter, der modtog Rebif.

I denne post-hoc-analyse inkluderes både før- og efter-data for patienter, der modtog Rebif. Tiden til tre måneders eller seks måneders bekræftet progression blev analyseret ved anvendelse af Cox-proportionalitetsmodeller med faste effekter for behandlingsgruppe og geografisk region.

Sammenlignet med patienter, der fik placebo, var tiden til tre måneders og seks måneders bekræftet EDSS-progression blevet signifikant forsinket hos dem, der blev behandlet med CT3.5, med hhv. en risikoreduktion på 42 procent og 46 procent. I CT3.5-gruppen og placebogruppen var de estimerede Kaplan-Meier procentdele af patienter uden bekræftet EDSS-progression ved sidste begivenhed 85,3 procent og 76,2 procent (tre måneder) og 90,6 procent og 83,7 procent ( seks måneder).

Anbefal denne artikel

Debat på Sundhedstinget