Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

Mavenclad udsætter handicap-risikoen markant

ECTRIMS: Mavenclad (cladribin-tabletter) reducerer og forsinker udviklingen af handikap hos patienter med attakvis MS (RMS) - inklusive patienter, der fik Rebif som rescue-terapi.

Det viser en post-hoc-analyse af CLARITY-studiet, der netop er blevet præsenteret (Abstract P633) på ECTRIMS i Stockholm, hvor forskerne fortalte, at risikoen for EDSS-progression var reduceret med over 40 procent indtil både tre og seks måneders bekræftet progression.

CLARITY-undersøgelsen viste, at cladribintabletter (3,5 mg / kg eller 5,25 mg / kg kumulativ dosis over to år [henholdsvis CT3,5 og CT5,25]) signifikant reducerede tilbagefaldsrisikoen og MRI-målinger af sygdomsaktiviteten samt bremsede udviklingen af handikap i løbet af to år hos patienter med tilbagefaldende multipel sclerose (RMS) sammenlignet med placebo.

I post-hoc-analysen sammenlignede forskerne virkningerne af CT3,5 versus placebo indtil tre måneders og seks måneders bekræftet progression i EDSS-scoren hos patienter med RMS, der blev registreret i CLARITY-undersøgelsen - inklusive patienter, som fortsatte med at få rescue therapy.

De originale analyser af EDSS-progression blev udført på alle data for patienter, der ikke modtog Rebif, eller på før-Rebif-data for patienter, der modtog Rebif.

I denne post-hoc-analyse inkluderes både før- og efter-data for patienter, der modtog Rebif. Tiden til tre måneders eller seks måneders bekræftet progression blev analyseret ved anvendelse af Cox-proportionalitetsmodeller med faste effekter for behandlingsgruppe og geografisk region.

Sammenlignet med patienter, der fik placebo, var tiden til tre måneders og seks måneders bekræftet EDSS-progression blevet signifikant forsinket hos dem, der blev behandlet med CT3.5, med hhv. en risikoreduktion på 42 procent og 46 procent. I CT3.5-gruppen og placebogruppen var de estimerede Kaplan-Meier procentdele af patienter uden bekræftet EDSS-progression ved sidste begivenhed 85,3 procent og 76,2 procent (tre måneder) og 90,6 procent og 83,7 procent ( seks måneder).

Anbefal denne artikel

Siponimod mod SPMS får positiv vurdering af CHMP

EMA’s udvalg for vurdering af medicin til mennesker (CHMP) har givet Mayzent (siponimod) en positiv opinion til behandling af SPMS-patienter med sygdomsaktivitet, og dermed er vejen banet for godkendelsen af den første orale behandling af sekundær progressiv multipel sclerose i Europa.

Læs mere ...

Claudia Hilt bliver ledende overlæge i Aalborg

Claudia Hilt (tidl. Pfleger) er 1. november tiltrådt som ny ledende overlæge ved Neurologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital. Hun overtager stillingen efter Poul Henning Mogensen, som har været afdelingens ledende overlæge siden 2016, bekræfter hospitalsdirektionen. 

Læs mere ...