Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

Dansk opgørelse: Problemfri ibrugtagning af Mavenclad

ECTRIMS: 126 danske patienter med attakvis multipel sclerose er blevet behandlet med Mavenclad (cladribin), siden behandlingen blev godkendt i 2017, og den foreløbige erfaring er, at patiententerne generelt tåler behandlingen godt.

Det viser den første tidlige opgørelse fra Det Danske Scleroseregister af, hvilke patienter, der indtil april i år har fået Mavenclad, og hvordan det er gået dem.

Opgørelsen blev onsdag præsenteret (Abstrakt P402) på årets ECTRIMS-kongres i Stockholm.

Èn dansk patient har måttet stoppe sin behandling med Mavenclad på grund af alvorlig lymfopeni, og fem patienter har fået et attak omkring to måneder efter den første dosis, men de 120 øvrige patienter, som er startet i behandlingen siden 2017, tåler den godt, viser opgørelsen.

Gruppen af patienter, der har fået Mavenclad udgøres af 79 kvinder og 48 mænd i alderen 20 til 66 år (medianalder: 40 år). Deres sygdomsvarighed varierer fra to måneder til 32 år med gennemsnitligt syv år i sygdomsmodificerende behandling, og i forhold til handikapgraden er median-EDSS-scoren på 2,5 (variende fra 0-8).

Sytten af patienterne har fået Mavenclad som deres første sygdomsmodificerende behandling, mens 109 tidligere har været i injektionsbehandling (44 patienter) eller fået tecfidera (ti patienter), Gilenya (25 patienter), Tysabri (31 patienter) eller Zinbryta (otte patienter) og en har fået rituximab.

Mavenclad gives i to perioder på otte til ti dage med et års mellemrum, og foreløbig har kun to danske patienter været igennem det andet års behandlingsperiode. Den længste behandlingsperiode af en dansk patient var i april på 15 måneder, og det er endnu for tidligt at vurdere den terapeutiske effekt af behandlingen.

Anbefal denne artikel

Siponimod mod SPMS får positiv vurdering af CHMP

EMA’s udvalg for vurdering af medicin til mennesker (CHMP) har givet Mayzent (siponimod) en positiv opinion til behandling af SPMS-patienter med sygdomsaktivitet, og dermed er vejen banet for godkendelsen af den første orale behandling af sekundær progressiv multipel sclerose i Europa.

Læs mere ...

Claudia Hilt bliver ledende overlæge i Aalborg

Claudia Hilt (tidl. Pfleger) er 1. november tiltrådt som ny ledende overlæge ved Neurologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital. Hun overtager stillingen efter Poul Henning Mogensen, som har været afdelingens ledende overlæge siden 2016, bekræfter hospitalsdirektionen. 

Læs mere ...