Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ny behandlingsvejledning tæt på godkendt

Leif Vestergaard Pedersen

En ny behandlingsvejledning for attakvis multipel sclerose er lige om hjørnet. Medicinrådet har godkendt den seneste revidering af vejledningen med forbehold for enkelte præciseringer, som bliver skrevet ind i teksten i disse dage.

Det fortæller patientrepræsentant i Medicinrådet Leif Vestergaard Pedersen efter rådsmødet 20 februar.

Ifølge ham er der ikke tale om fundamentale udfordringer i vejledningen, men om at nogle begrundelser skal gøres tydeligere.

”I mange tilfælde foretages den type rettelser undervejs i mødet, men det nåede vi simpelthen ikke på grund af en meget lang dagsorden, og derfor vil vejledningen i stedet blive godkendt i en skriftlig høring,” siger Leif Vestergaard Pedersen.

Ved den seneste revidering af behandlingsvejledningen i august 2018 fik Ocrevus en fremtrædende placering i lægemiddelrekommendationen, og det interessante i den nye vejledning og lægemiddelrekommendation bliver ikke mindst at se, om Mavenclad (cladribin), som Medicinrådet sidste gang lod sidde over, denne gang har fået en plads i lægemiddelrekommendationen.

Når rettelserne er skrevet ind bliver behandlingsvejledningen sendt i skriftlig høring i Medicinrådet, og sekretariatet forventer, at en endelig godkendelse kommer inden næste rådsmøde 13. marts.

Anbefal denne artikel

Mavenclad med i ny behandlingsvejledning

MS Tidsskrift har i en tidligere version ved en fejl sammenlignet den nye behandlingsvejledning med den aktuelle lægemiddelrekommandation for behandling af attakvis multipel sclerose og er derved fejlagtigt nået frem til, at der er sket ændringer i rangeringen af førstelinjebehandlingerne. Det er ikke tilfældet, og vi beklager fejlen.

Læs mere ...