Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | |
 

Mavenclad giver hver anden RMS-patient fire år uden sygdomsaktivitet

ECTRIMS: Op mod halvdelen af alle patienter med attakvis multipel sclerose kan få stillet deres sygdom i bero i op til fire år ved to gange ti dages behandling med Mavenclad (cladribin).

Det viser langtidsresultater fra forlængelsesstudiet Clarity ext., som blev præsenteret torsdag på ECTRIMS 2018. 

46 procent af de patienter, der i studiet fik placebo som opfølgning på den oprindelige cladribinbehandling, opnåede NEDA 3, og resultaterne tyder på, at en stor gruppe RMS-patienter vil være fuldt dækket i fire til fem år efter de to gange ti dages cladribinbehandling (3,5 mg/kg), som behandlingsregimet foreskriver, fortæller professor ved Dansk Multipel Sclerose Center Per Soelberg Sørensen.

Studiet viser, at man har rigtig god mulighed for at undgå sygdomsaktivitet, og en stor del af patienterne kan nøjes med den første omgang med to gang ti dages behandling, og det er interessant,” siger han.

I CLARITY ext. blev i alt 284 RMS-patienter fra det to-årige CLARITY-studie randomiseret til enten endnu en behandling med cladribin (3,5 mg/kg) eller placebobehandling. 98 patienter fik placebo og 186 fik den opfølgende cladribinbehandling, og inden for det andet år af opfølgningsstudiet opnåede 46 procent af patienterne i placebobehandling og 48 procent af patienterne i cladribinbehandling NEDA 3. Frem til afslutningen af det femte år havde 35 procent af de placebobehandlede og 48 procent af de genbehandlede patienter NEDA 3.

Efter justering for intervallet mellem behandlingen i det oprindelige CLARITY-studie og i opfølgningsstudiet, finder forskerne ikke signifikant forskel på effekten i de to grupper, og det vidner om en stærk vedvarende effekt af cladribinbehandlingen, fortæller Per Soelberg Sørensen.

Anbefal denne artikel

Tidlig behandling giver bedre effekt hos SMA-børn

AAN: Spædbørn med høj risiko for at udvikle SMA Type 1 og 2, og som får Spinraza (nusinersen) inden for de første seks leveuger, har en god overlevelseschance og en god udvikling af motorisk funktion i de to første leveår.

Læs mere ...

Overblik: Disse studier trak opmærksomhed på AAN

AAN: Nyheder om multipel sclerose var ikke de eneste, som fik opmærksomhed på årets AAN i Philadelphia. Her følger et overblik over nogle af de andre store neurologiske forskningsresultater, som med al sandsynlighed kommer til at præge det kliniske arbejde i årene, der følger. 

Læs mere ...