Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | |
 

Tidlig behandling med Ocrevus giver bedre resultat

ECTRIMS: Tidlig behandling med Ocrevus giver hurtig anfaldsreduktion og mindre udvikling af handikap hos mennesker med attakvis multipel sclerose (RMS).

Det viser nye langtidsresultater, som blev præsenteret onsdag på ECTRIMS 2018 i Berlin. Forventeligt og betryggende, siger overlæge og leder af Sydjysk Skleroseklinik Matthias Kant.

Et skift fra interferon til Ocrevus kan give patienter med attakvis multipel sclerose (RMS) en markant reduktion i den årlige attak-rate, og effekten holder i tre år, viser nye langtidsdata fra forlængelsesstudiet OLE.

Studiet viser samtidig, at patienter, der kommer tidligt i behandling med Ocrevus har færre attakker og mindre handikapudvikling end patienter, der venter to år. Leder af Sydjysk Skleroseklinik Matthias Kant, siger, at resultaterne er gode og at de bekræfter Ocrevus rolle som en vigtig sygdomsmodificerende MS-behandling, mener han.

”Lægemidlet har vist god effekt de første to år, og derfor havde jeg også en stærk forventning om, at patienter, der kommer fra interferonbehandling, ville respondere tydeligt. Konklusionen er selvfølgelig lige som ved de andre højeffektive behandlinger, at jo tidligere patienten får behandlingen, desto bedre,” siger han.

OLE-studiet omfatter patienter med attakvis MS (RMS) i alderen 18-55 år, som i de to-årige kontrollerede dobbeltblindede OPERA I og II-studier blev randomiseret til behandling med enten 600 mg intravenøs ocrelizumab hver 24. uge eller 44 ug interferon beta-1a tre gange ugentligt. I OLE forsatte Ocrevus-patienterne deres behandling, mens patienterne i interferonbehandling skiftede til Ocrevus og blev fulgt i den behandling i tre år.

88.6 procent af patienterne gennemførte alle tre år, og hos patienter, som fik interferon under OPERA I og II, så man et fald i attak-raten fra 0.2 om året til 0.1 det første år i ocrelizumab-behandling og 0.08 og 0.07 det andet og tredje år (p<0.001, år 1 vs. Før behandlingsskift; p= 0.31, år 2 vs år 1; p=0.56, år 3 vs. år 2).

De patienter, som fik Ocrevus i alle fem år, havde en lav årlig attakrate gennem hele perioden (0.13, 0.11, 0.08 og 0.07), og der var også en mindre andel af denne gruppe, der oplevede 24 ugers bekræftet sygdomsprogression under OPERA og de tre år i OLE-studiet sammenlignet med interferongruppen (7.7 %/12 %, 10.1 %/15.6 %, 13.9 %/19.1 %, 16.1 %/21.3 %; p<0.05 for alle).

”Ocrevus har vist rigtig gode resultater, og det er godt at se, at effekten holder over tid,” siger Matthias Kant.

Anbefal denne artikel

Tidlig behandling giver bedre effekt hos SMA-børn

AAN: Spædbørn med høj risiko for at udvikle SMA Type 1 og 2, og som får Spinraza (nusinersen) inden for de første seks leveuger, har en god overlevelseschance og en god udvikling af motorisk funktion i de to første leveår.

Læs mere ...

Overblik: Disse studier trak opmærksomhed på AAN

AAN: Nyheder om multipel sclerose var ikke de eneste, som fik opmærksomhed på årets AAN i Philadelphia. Her følger et overblik over nogle af de andre store neurologiske forskningsresultater, som med al sandsynlighed kommer til at præge det kliniske arbejde i årene, der følger. 

Læs mere ...