Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Professor: Lav dosisstart øger sikkerheden ved ozanimod

Per Soelberg Sørensen

AAN2018: Nye analyser af fase III studierne SUNBEAM og RADIANCE Part 2 viser en fordelagtig risk/benefit-profil ved ozanimod-behandling af RMS. Lav dosis start kan være vejen frem i sygdomsmodificerende behandling fremover, mener professor Per Soelberg Sørensen, Dansk Multipel Sclerose Center, Rigshospitalet.

Ozanimod HCL 1 mg eller 0.5 mg giver ikke flere bivirkninger end interferon beta-1a, viser et nyt opfølgningsstudie på de randomiserede fase III studier SUNBEAM og RADIANCE Part B, som blev præsenteret på AAN 2018 i Los Angeles. De gode resultater på sikkerheden kan skyldes, at patienterne blev startet på en lav dosis og eskaleret op til fuld dosis over en periode på syv dage, mener professor Per Soelberg Sørensen.

”Resultatet var ikke uventet, for man har lavet en blidere start på behandlingen, og det viste sig at være en god idé. Antallet af infektioner var sammenlignelige mellem de to behandlinger, og der var flere der skiftede behandling på interferon beta-1a, og hos de patienter, som var startet op på en kvart dosis ozanimod, var der ingen reaktion på hjertefrekvensen. Det vil altså sige, at det er en god måde, at starte behandlingen op på, og det vil formentlig være den måde, man skal behandle fremover,” siger Per Soelberg Sørensen.

I både SUNBEAM (12 måneder) og RADIANCE (24 måneder) oplevede flere interferon-behandlede end ozanimodbehandlede patienter behandlingsrelaterede bivirkninger.  I SUNBEAM fik 76 procent af patienterne i interferonbehandling bivirkninger som følge af behandlingen mod 60 og 57 procent af patienterne på henholdsvis 1 og 0.5 mg ozanimod.

I RADIANCE fik 83 procent af interferonpatienterne bivirkninger af behandlingen mod 75 og 74 procent af patienterne på ozanimod, og der var flere moderat til alvorlige bivirkninger blandt interferonpatienterne.

Generelt var der få alvorlige bivirkninger blandt både interferon og ozanimodgrupperne. Omkring tre procent i alle tre grupper i SUNBEAM (12 måneder) og 6.5 til syv procent i RADIANCE (24 måneder).

Opfølgningsstudiet er udført af en række af verdens førende MS-forskere, som konkluderer, at risikoprofilen og de gode resultater på effekten af ozanimodbehandling , som også er vist i et opfølgningsstudie, til sammen gør ozanimod til en favorabel tabletbehandling til RMS.

Tags: ECTRIMS2017

Anbefal denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift