Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
| | | | |
 

Anne Kirsten Krakau Hansen rykker til Styrelsen for Patientsikkerhed

Anne Kirsten Krakau Hansen

Efter fjorten år som afdelingssygeplejerske ved Dansk Multipel Sclerose Center (DMSC), Rigshospitalet, begynder Anne Kirsten Krakau Hansen 1. december i en ny stilling som oversygeplejerske ved Styrelsen for Patientsikkerhed.

Ved DMSC har Anne Kirsten Krakau Hansen været med til at udvikle og definere MS-sygeplejen, og de seneste fem år har hun sammen med centrets øvrige ledelse stået i spidsen for en fusion af scleroseklinikkerne ved det forhenværende Glostrup Hospital og Rigshospitalet. Denne sommer er de to klinikker, som tilsammen udgør Nordeuropas største scleroseklinik, endelig flyttet fysisk sammen med adresse på Rigshospitalet Glostrup, og for Anne Kirsten Krakau Hansen har det været en passende milepæl at foretage et skift ved, fortæller hun. 

“Det har været en spændende og stor udfordring at få de to klinikker kørt sammen på en god måde. Det er gået godt, rammerne er sat, og måske er det et godt tidspunkt, at lade friske kræfter komme til,” siger Anne Kirsten Krakau Hansen på sin sidste arbejdsdag ved DMSC.

Da hun kom ind på scleroseområdet, var der ingen medicinsk behandling til sygdommen og ikke noget, der hed MS-sygepleje. Med udviklingen af sygdomsmodificerende lægemidler til sclerose, opstod der imidlertid behov for en specialisering af plejen også på dette område, og Anne Kirsten Krakau Hansen har blandt andet i regi af Fokusgruppe for Sclerosesygeplejersker i Danmark, hvor hun var formand indtil januar i år, været med til at udvikle retningslinjer for sygepleje til patienter med MS. 

Ønsker relation til sygeplejerskerne

“Vi var meget tidligt nogle stykker på landsplan, der var enige om, at vi ikke kun skulle tale om medicin med patienterne men også give dem mulighed for at tale om, hvordan de har det, og hvilke andre udfordringer de har i forhold til deres sygdom og behandling. Altså alt det, der kommer fysisk, psykisk og socialt af at leve med en kronisk sygdom. Det gik vi ind i at få beskrevet for at kæmpe for patienternes mulighed for at få den omsorg, der ligger i sygeplejen,” siger Anne Kirsten Krakau Hansen.

Et af de tiltag hun er stolt over at have bidraget med, er gennemførelsen af en landsdækkende undersøgelse blandt 1.000 MS patienter, som blev spurgt til deres behov i forhold til sygepleje. Undersøgelsen har bekræftet, at patienterne sætter stor pris på deres kontakt til sygeplejerskerne. 

“Undersøgelsen viste, at det betyder noget, at de får en relation til sygeplejersken. Det var ud fra den undersøgelse, at man lavede en samtale-guideline for, hvad vi taler om, når vi møder patienterne,” siger Anne Kirsten Krakau Hansen. 

Ved Styrelsen for Patientsikkerhed vil hun blive tilknyttet Tilsyn og Rådgivning Øst, hvor hun på sigt vil skulle føre tilsyn med organisationer og afdelinger i Østdanmark, men i første omgang vil hun få til opgave at bistå afdelinger, der får udbrud af Covid-19.

Hun sætter stor pris på den tid, hun har haft som leder, og på tiden i det inspirerende faglige miljø ved Rigshospitalet, men ser også frem til et arbejdsliv, hvor hun ikke skal have ledelsesansvar.  

“Det har været en gave at være på en arbejdsplads, hvor man tænker stort, og hvor man bruger alle de kort, man har på hånden for at få ting til at lykkes, men nu er det tid til, at jeg gør noget for mig selv. Jeg har stort set nået det, jeg tænkte, at jeg skulle have gennemført i jobbet ved DMSC, og nu vil jeg prøve at fordybe mig i noget nyt, men ikke være den, der går forrest. Jeg har gået forrest i mange år, og har været rigtig glad for det,” siger Anne Kirsten Krakau Hansen.

 

Anbefal denne artikel

Scleroseregister vil integrere PRO-data

Det Danske Scleroseregister og Scleroseforeningen vil i et nyt forskningsprojekt undersøge, hvordan man kan integrere PRO-data på en måde, der er relevant for både patienter og fagpersoner. 

Danske Regioner åben for dialog om individuel ibrugtagning af lægemidler

Regionerne åbner for at diskutere, hvordan man fremover inddrager flere synspunkter, når komiteerne behandler ansøgninger om individuel brug af lægemidler. Det handler blandt andet ansøgninger om Spinraza.

Behovsstyret kontakt skal løse pres på MS-klinikker i Region Sjælland

Med sclerosehelhedsplanen blev det i 2019 vedtaget, at scleroseklinikker landet over skal skabe kapacitet til, at alle MS-patienter kan få adgang til det specialiserede personale. I Region Sjælland vil man løse opgaven ved at bevæge sig i retning af…

Nødvendigt med gentænkning af forsøgsordning med medicinsk cannabis

Regeringen ser umiddelbart ikke ud til at prioritere forsøgsordningen med medicinsk cannabis i forhandlinger om satspuljens afløser - Reserven. I Scleroseforeningen er man enig i, at der er et behov for at gentænke modellen, som ikke har levet op til…

Brita Løvendahl går på pension: Hun har et kæmpe vingefang

Efter atten år som direktør for Sclerosehospitalerne i Danmark går Brita Løvendahl på pension. En lille kvinde med et stort vingefang, som har løftet rehabiliteringen markant, siger hendes kolleger. 

Alle regioner i gang med opkvalificering af MS-sygeplejersker

I forbindelse med, at helhedsplanen for scleroseområdet blev vedtaget, fik regionerne samlet 1,5 mio. kroner til at opkvalificere scleroseklinikkernes sygeplejersker med neurologiske kompetencer, og på trods af coronaepidemien er arbejdet i gang i alle…

Kulturnyt

  Debat på Sundhedstinget

   Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

   Hæmatologisk Tidsskrift

   Diagnostisk Tidsskrift

   Redaktion

   Webmaster

   Tilknyttede journalister

   • Anne Mette Steen-Andersen - videnskabelig redaktør
    Signe Juul Kraft - onkologi, hæmatologi, sundhedspolitik
    Nina Bro - sclerose, sundhedspolitik

    Tilknyttede journalister

    Berit Andersen – psykiatri, sundhedspolitik
    Birgit Brunsted - onkologi, hjerte-kar, generelt
    Jette Marinus - respiratorisk
    Maria Cuculiza - kultur, sundhedsteknologi, sundhedspolitik
    Maiken Skeem – hjertekar, sundhedsteknologi, sundhedspolitik
    Annette Lausten - gastroenterologi
    Marianne Rohweder - overvægt, sundhedspolitik
    Bo Karl Christensen, diabetes, onkologi
    Mads Moltsen - gastroenterologi, onkologi
    Ebbe Fischer - allround

   Om os

   Redaktion

   Webmaster

   Tilknyttede journalister

   • Anne Mette Steen-Andersen - videnskabelig redaktør
    Signe Juul Kraft - onkologi, hæmatologi, sundhedspolitik
    Nina Bro - sclerose, sundhedspolitik

    Tilknyttede journalister

    Berit Andersen – psykiatri, sundhedspolitik
    Birgit Brunsted - onkologi, hjerte-kar, generelt
    Jette Marinus - respiratorisk
    Maria Cuculiza - kultur, sundhedsteknologi, sundhedspolitik
    Maiken Skeem – hjertekar, sundhedsteknologi, sundhedspolitik
    Annette Lausten - gastroenterologi
    Marianne Rohweder - overvægt, sundhedspolitik
    Bo Karl Christensen, diabetes, onkologi
    Mads Moltsen - gastroenterologi, onkologi
    Ebbe Fischer - allround

   Om os