Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Sclerose på vej til at blive sundhedspolitik

Skrevet af Kristian Lund d. 29 oktober 2017 i kategorien Politik

ECTRIMS er slut, og heldigvis med masser af nyheder om nye behandlingsmuligheder. Lægemidlerne bliver bedre og bedre, og udsigterne for patienterne bedre og bedre. 

Dermed rykker sclerose frem blandt de sygdomme som kan få politisk opmærksomhed med handlingsplaner og særbevillinger.

Ny eksamen: Kan Medicinrådet mon regne

Skrevet af Kristian Lund d. 28 oktober 2017

Spinraza-sagen sendte Medicinrådet til sin første eksamen. Havde rådet et hjerte, eller handlede prioriteringsprojektet i dette tilfælde bare om at spare penge.

Håndteringen gav svaret. Medicinrådet magtede ikke at finde en løsning, der sikrer, at patienterne, små børn, der reelt ligger for døden, kan få et lægemiddel, der for alvor kunne give dem et liv.

De gamle dur også på ECTRIMS

Skrevet af Kristian Lund d. 27 oktober 2017 i kategorien Behandlinger

Indlysende er stort set al opmærksom på ECTRIMS rettet med nye lægemidler.

Sådan må det jo være på lægevidenskabelige kongresser. Men den moderne lægeudvikling handler også om de gamle lægemidler, som har været anvendt så længe, at de i processen har vist deres pålidelighed – og deres patientsikkerhed.

ECTRIMS: Sikrere, bedre - og måske billigere

Skrevet af Kristian Lund d. 25 oktober 2017 i kategorien Ressourcer

ECTRIMS i Paris er selvfølgelig årets begivenhed, når det gælder nyheder om behandling af sclerose – men set med danske øjne er sigtet nu rimeligt lavpraktisk – det handler nemlig, nok så vigtigt, om de nyheder som indenfor en kort horisont skal formå Medicinrådet og Fagudvalget vedrørende multipel sclerose til at rykke på nye terapier.

Neurologien forudsætter europæisk samarbejde

Skrevet af Kristian Lund d. 26 juni 2017 i kategorien Ressourcer

Det er sjældent at en formand for et internationalt lægevidenskabelig selskab går på barrikaderne for EU, men på EAN-kongressen i Amsterdam skete det, da formanden professor Günther Deuschl, åbnede kongressen ved at udtrykke sin bekymring for den stigende skepsis overfor Europa.

Men formanden har bestemt en pointe – eller to. 

Afsikr pistolerne og få regioner og kommuner til at samarbejde

Skrevet af Kristian Lund d. 27 marts 2017 i kategorien Politik

Det er ulykkeligt at de fleste sundhedsopgaver her til lands har mindst to parter til at dele ansvaret. Resultatet er, at initiativer falder mellem stolene – og måske slet ikke sættes i gang, fordi ingen føler at det er deres ressort. 

Sclerose snydes for kontroller

Skrevet af Kristian Lund d. 22 februar 2017 i kategorien Ressourcer

Forestil dig, at det danske sundhedsvæsen ikke magtede at give danske kræftpatienter de kontroller, som den lægefaglige ekspertise foreskriver. Der ville lyde et ramaskrig, Tv-avisen ville syde af raseri, ministeren var blevet kaldt i samråd, oppositionen ville lugte blod og de ansvarlige ville med rette frygte, at de skulle fyres.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift